Αλ. Τσίπρας: Χρειάζεται μια βαθιά δημοκρατική τομή

Στην ανάγκη για μια «βαθιά δημοκρατική τομή» με χρονικό ορίζοντα στάθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Πέμπτης.

«Με χρονικό ορίζοντα το 2021 πρέπει να ξεκινήσουμε μια πλατιά διαδικασία διαλόγου με στόχο ένα νέο Σύνταγμα, το Σύνταγμα της Ελλάδας του 2021», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να αφήσει αποτύπωμα διεκδίκησης μεγάλων αλλαγών σε κράτος, πολιτικό σύστημα και θεσμούς.

Εξέφρασε επίσης τη βούληση της κυβέρνησης για κατοχύρωση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καθώς και προστασία των δημόσιων αγαθών, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «τομή» τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, σημειώνοντας ότι ανέδειξαν «την επιθυμία του μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού να γυρίσουμε σελίδα».

«Μας έδωσε εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης. Το δημοψήφισμα του περασμένου Ιούλη αποτέλεσε ιστορική τομή, καθώς πέραν των άλλων, κατέγραψε την επιθυμία του ελληνικού λαού για μια μεγάλη αλλαγή και τομή με το παλιό.Tον Σεπτέμβρη οι πολίτες έδωσαν εκ νέου εντολή να τελειώνουμε με το παλιό», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Εν συνεχεία, διαμήνυσε ότι «η Αριστερά δεν μπορεί να καταγραφεί ως δύναμη καλύτερης διαχείρισης της κρίσης» και προειδοποίησε ότι «η διαχείριση της κρίσης, χωρίς όραμα για μεγάλες τομές, γρήγορα θα μετατραπεί σε κρίση της διαχείρισης».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟΜΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!