Αλ. Χαρίτσης: Δεν θα με εξέπληττε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Για «σχέδιο βίαιης αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας σε βάρος εργαζόμενων και μικρομεσαίων» κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr, σε σχέση με «το νέο Πτωχευτικό, που θα οδηγήσει σε αναγκαστική πτώχευση επαγγελματίες, επιχειρηματίες και φυσικά πρόσωπα», σε «μαζικές εκποιήσεις πρώτης κατοικίας προς όφελος funds και τραπεζών» και σε «εξαφάνιση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» εκ των οποίων «το 81% κινδυνεύουν πλέον να οδηγηθούν σε πτώχευση με διαδικασίες fast track».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ζοφερή εικόνα στο σύνολο της οικονομίας» με «πρωτοφανή ύφεση 15,2% για το 2οτρίμηνο», «1 στους 3 εργαζόμενους να έχουν αμοιβή κάτω από τον κατώτατο μισθό και 1 στους 8 μέχρι 200 ευρώ», ενώ «η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ εκτιμά την ανεργία στο 21,2% για το τέλος του έτους» και «η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας προειδοποιεί για απώλειες 50 δισ. στον τζίρο των επιχειρήσεων».

«Η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της στην αρχή της πανδημίας 7,5 δισ. από το ΕΣΠΑ για να στηρίξει με ζεστό χρήμα επιχειρήσεις και εργαζόμενους», συνεχίζει ο Αλ. Χαρίτσης, και να θωρακίσει «την υγεία, την παιδεία και τις μεταφορές». «Τους καλέσαμε με επίκαιρη επερώτηση που θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή να μας απαντήσουν γιατί άφησαν αναξιοποίητα αυτά τα κονδύλια» σημειώνει, «τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ούτε το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτές οι επιλογές της κυβέρνησης που ήδη οδηγούν σε πλήρη εκτροχιασμό τον προϋπολογισμό» τονίζει ο βουλευτής, επισημαίνοντας ότι «η «τρύπα» στα δημοσιονομικά της χώρας στο 9μηνο είναι κοντά στα 10 δισ.».

«Η ύφεση, τα λουκέτα και η εκτίναξη της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη, δεν αποτελούν νομοτέλεια» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης. «Είναι κρίσιμο να υλοποιηθεί ένα γενναίο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, που σε συνδυασμό με τους σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, θα οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση της οικονομίας μας».

Η κυβέρνηση, κατέληξε ο ίδιος, θα έρθει πολύ σύντομα αντιμέτωπη με τα αποτελέσματα των καταστροφικών της πολιτικών. Η κοινωνία μας βιώνει μια υγειονομική κρίση που συνοδεύεται από τεράστιες επιπτώσεις και στην οικονομία. Ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται και η ένταση στα εθνικά μας ζητήματα. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά όχι βάσει ενός σχεδίου προστασίας της κοινωνίας, αλλά μόνο με επικοινωνιακά στρατηγήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο και με το δεδομένο των ανεύθυνων crash test περί πρόωρων εκλογών στα οποία υπέβαλλε την κοινωνία μόλις πριν λίγους μήνες, εν μέσω πανδημίας, δεν θα με εξέπληττε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σε αυτό το πλαίσιο και με το δεδομένο των ανεύθυνων crash test περί πρόωρων εκλογών στα οποία υπέβαλλε την κοινωνία μόλις πριν λίγους μήνες, εν μέσω πανδημίας, δεν θα με εξέπληττε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Δική μας δουλειά όμως δεν είναι να κοιτάμε τη γυάλινη σφαίρα. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία να είμαστε έτοιμοι για την εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την πολλαπλή κρίση που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης και αυτό ακριβώς θα πράξουμε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!