ακροδεξιά-εμφιετζόγλου-μπογδάνος-βό-1187968
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 01.06.2023 | 11:57

Ακροδεξιά: Εμφιετζόγλου, Μπογδάνος, Βόβολης & υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής μαζί στις εκλογές

Τη δημιουργία μιας σύμπραξης δεξιών κομμάτων, αρνητών του κορωνοϊού ,ακροδεξιών μορφωμάτων και υποστηριχτών της Χρυσής Αυγής  ανακοίνωσε χτες ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, με το όνομα του κόμματος να είναι «Πατριωτικός Συνασπισμός». Η σύμπραξη όλων αυτών έχει σαν στόχο να καταφέρουν να πάρουν το πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο και να κατέβουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στόχος αυτή της σύμπραξης είναι να «προασπίσουμε τα εθνικά μας θέματα, να αναπτύξουμε την οικονομία της χώρας, να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά μας να μη φεύγουν στο εξωτερικό, να βοηθήσουμε τις νέες μητέρες να κάνουν παιδάκια και να μη γεμίσουμε λαθρομετανάστες».

Τα κόμματα τα οποία απαρτίζουν τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ είναι τα κάτωθι:

1) η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ του Προδρόμου Εμφιετζόγλου

2) η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. του Κωνσταντίνου Μπογδάνου,

3) το ΚΙΝΗΜΑ ’21 του Ζώη Μπέχλη

4) οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ του Φαίδωνα Βόβολη,

5) το Τ.ΟΛ.ΜΑ. του Θανάση Κολυβά,

6) ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ του Γιάννη Μαλταμπέ

7) το ΕΛΚΙΣ του Δημήτρη Μπακάλη

8) η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ του Ηλία Μαρκόπουλου

9) το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑ του Παναγιώτη Ματζάνα.

Στις επόμενες μέρες εκτιμούμε ότι θα έρθουν και άλλα κόμματα να ενωθούν μαζί μας στην κοινή προσπάθεια. Θα με ρωτήσετε: Γιατί δεν συμμετέχει ο κος Νατσιός ή ο κος Βελόπουλος; Του κου Νατσιού, του ζητήσαμε τρεις φορές να συνεργαστούμε, αλλά το απέρριψε. Λυπούμεθα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτε. Στον κο Βελόπουλο επίσης ζητήσαμε να συνεργαστούμε, αλλά εκείνος δεν μας προσέφερε ούτε μία έδρα δι’ αντιπροσώπου.

Έλληνες Πατριώτες, σας καλούμε να μας υποστηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις στον αγώνα αυτό για την Πατρίδα μας.

Με τις θερμές πατριωτικές μου ευχές, για μία γερή νίκη, για το καλό μας, για το καλό των παιδιών μας, για το καλό της Πατρίδας μας.

Σας χαιρετώ με πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου».

Φαίδων Βόβολης: Ο αρνητής γιατρός που οργάνωνε συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών

Αν και γιατρός είναι αρνητής του εμβολίου, μιλά για χαμηλή θνητότητα του κορωνοϊού και δηλώνει πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί.

Ο λόγος για τον Φαίδωνα Βόβολη, τον καρδιολόγο που είναι επικεφαλής του Κινήματος «Ελεύθεροι Ξανά» και ήταν αυτός που μέσω facebook, διοργάνωνε συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών στην Ομόνοια.

Ο Φαίδων Βόβολης, έγινε γνωστός, όταν αντιτάχθηκε στις αποφάσεις των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε αφίσα, προσδιορίζεται ως «ο μαχητικός καθηγητής Ιατρικής» και «ο μοναδικός Έλληνας με πολιτικές αξιώσεις, που καλεί τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους απέναντι σε αυτή την υγειονομική χούντα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Κίνημα 21: Οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής

Το Κίνημα 21 του Ζώη Μπέχλη είναι ένα από τα εννέα κόμματα που απαρτίζουν τον «Πατριωτικό Συνασπισμό», το νέο κόμμα που ανακοίνωσε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που θα συμμετέχει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα κόμμα του οποίου ο πρόεδρος, Ζώης Κωνσταντίνου Μπέχλης είχε δώσει  στον καταδικασμένο για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό να διατυπώσει τις γνωστές απόψεις του σε διαδικτυακή εκπομπή στο youtube που παρουσίαζε ο ίδιος ο επικεφαλής του «Κινήματος ‘21».

Ο Ζώης Μπέχλης είχε χαρακτηρίσει τον Γιάννη Λαγό ως «πολιτικό κρατούμενο» και υποστήριζε ότι βρίσκεται στη φυλακή για κάτι που δεν έχει κάνει.

«Θα γίνει μία παρέμβαση από τον έγκλειστο, για εμάς πολιτικό κρατούμενο, Γιάννη Λαγό, ο οποίος βρίσκεται και αυτός όπως και οι υπόλοιποι, βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη φυλακή για κάτι, το οποίο δεν έχει κάνει», έλεγε συγκεκριμένα τότε ο Ζώης Μπέχλης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Κινήματος ’21 είχε δώσει τον λόγο στον καταδικασμένο πρώην χρυσαυγίτη μέσα από τη φυλακή ο οποίος χαρακτήριζε «Κόζα Νόστρα» την ελληνική Δικαιοσύνη και τους κυβερνώντες.

«Εύχομαι καλή συνέχεια, καλό κουράγιο. Να ξέρεις ότι το δίκαιο θα λάμψει, θέλουν δεν θέλουν» ακουγόταν να λέει ο πρόεδρος του Κινήματος 21 στο τέλος της σύνδεσής του με τον Γιάννη Λαγό, με τον δεύτερο να απαντά: «συνέχισε έτσι Ζώη, μην το βάζεις κάτω». «Οι προσευχές μας είναι με αυτούς που είναι αδικημένοι», λέει ο πρόεδρος του Κινήματος 21.