Ακόμη περιμένει το σχέδιο για την ενίσχυση των ανέργων η Κομισιόν

Η Κομισιόν περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση, όπως έχει δεσμευθεί στα πλαίσια του Μνημονίου, να υιοθετήσει σχέδιο δράσης για την ενίσχυση των ανέργων, ως το… Μάρτιο του 2013, όπως απάντησε ο ευρωπαίος Επιτροπος, αρμόδιος για θέματα εργασίας Laszlo Andor, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Αναλυτικά, όπως επισημαίνειται σε σχετική ανακοίνωση, ο έλληνας ευρωβουλευτής, στην ερώτησή του αναφερόταν σε εξαγγελίες της κυβέρνησης, σχετικά με την «εφαρμογή 20 προγραμμάτων, για τον περιορισμό της ανεργίας των νέων, ύψους 600 εκατ. ευρώ, παράλληλα με 13 προγράμματα, που σύμφωνα με την ίδια βρίσκονται ήδη σε ισχύ» και ζητούσε να μάθει «τι προγράμματα που έχουν στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ».

Στην απάντησή του ο ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρει ότι «αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον πληθυσμό-στόχο και την πηγή της χρηματοδότησης περιέχονται στο «Σχέδιο Δράσης για την ενίσχυση της Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας των Νέων», το οποίο ενέκρινε η ελληνική κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2013», για την υλοποίηση του οποίου «έχουν διατεθεί κονδύλια της ΕΕ ύψους περίπου 517 εκατομμυρίων ευρώ. Το σχέδιο απαρτίζεται από ένα σύνολο τρεχόντων και νέων προγραμμάτων, από τα οποία θα μπορούσαν να επωφεληθούν περίπου 350 000 νέοι κατά την περίοδο 2013-2015. Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης, κονδύλια της ΕΕ ύψους περίπου 633 εκατομμυρίων ευρώ είχαν ήδη δεσμευθεί έως το τέλος του 2012 και διατίθενται για πρωτοβουλίες από τις οποίες επωφελούνται σχεδόν 183 000 νέοι».

Τελειώνοντας, ο κ. Andor, αφού επισημαίνει ότι, «την ευθύνη για την επιλογή, το σχεδιασμό και τη διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων από κονδύλια της ΕΕ μεμονωμένων έργων φέρουν τα κράτη μέλη», καταλήγει τονίζοντας ότι «Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2012, οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν να υιοθετήσουν έως τον Μάρτιο του 2013 σχέδιο δράσης για την ενίσχυση των ανέργων», καθώς και ότι «οι υπηρεσίες της Επιτροπής είναι έτοιμες να στηρίξουν την Ελλάδα στη χάραξη και υλοποίηση του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση των ανέργων και την επιτάχυνση της δημιουργίας θέσεων εργασίας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΧΟΥΝΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση