Αιχμές Παπανδρέου για τη ΝΔ με αφορμή το Βορίδη - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
2
Οκτώβριος
Back

Αιχμές Παπανδρέου για τη ΝΔ με αφορμή το Βορίδη

Αιχμές για τη στάση που κράτησε η ΝΔ κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του αφήνει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του, με αφορμή όσα υποστήριξε για τον Ανδρέα Παπανδρέου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης. Επιπλέον, αφήνεται να εννοηθεί ότι οι ευθύνες για την κρίση πρέπει να αναζητηθούν στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ που προηγήθηκε της δικής του. Παράλληλα, υπερασπίζεται τη μνήμη και την πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου και στέλνει το μήνυμα ότι αντίθετα με τις «διχαστικές διαθέσεις που φανερώθηκαν» μέσα στο Σαββατοκύριακο, «η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του κ. Παπανδρέου επισημαίνεται ότι «τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα» και πως «με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

«Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό, τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει», σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται πως «η αλήθεια είναι ότι την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς».

Σχετικά με τις αναφορές για τον Ανδρέα Παπανδρέου και χωρίς να κατονομάζεται ο κ. Βορίδης, αναφέρεται πως «είναι βέβαιο ότι, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Όλοι γνωρίζουν ότι, ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι’ αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό, τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας». «Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους; Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παπανδρέου, αναφέρεται ότι «δυστυχώς ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις» που «δεν υπηρετούν τη χώρα», για να σημειωθεί εν συνεχεία πως «η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, τονίζεται ότι «σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια νέα εθνική ενότητα – για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω» και υπογραμμίζεται πως «αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού, για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου».

«Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!