Αιχμές Χαρδαλιά κατά ΚΚΕ για τις συγκεντρώσεις της πρωτομαγιάς

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 2 Μαΐου 2020 - 19:00
  • Comments Off
Ο Ν. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, είπε ότι «οι συγκεντρώσεις αυτές προκάλεσαν ερωτήματα αλλά και διαμαρτυρίες. Είχαμε έγκαιρα καλέσει τα σωματεία των εργαζομένων αλλά και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναγνωρίσουν με τη στάση τους την κρισιμότητα των στιγμών και τους κινδύνους, όχι μόνο για τα ίδια τα μέλη τους, αλλά και για τη δημόσια υγεία. Τους προτείναμε μάλιστα συμβολικές ημερομηνίες για τους συμβολικούς εορτασμούς της ημέρας της πρωτομαγίας, επισημαίνοντας ότι σήμερα είναι προς το συμφέρον της εργασίας».

Κάποιοι ωστόσο είπε επέλεξαν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και να αγνοήσουν την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα και όλος κόσμος.  Οι πολίτες οι οποίοι έχουν δείξει αξιομνημεύτη πειθαρχία και σεβασμό στους κοινούς αγώνες μας, μας κρίνουν όλους. Η επιλογή της κυβέρνησης ήταν να μείνει στο βασικό στόχο που είναι περιορισμός της διασποράς του κορωνοίού και να μην μεγενθύνει το πρόβλημα, κάτι που αναπόφευκτα θα συνέβαινε αν αποφάσισε να προχωρήσει δυναμικά στη διάλυση των συγκεντρώσεων, χρησιμοποιώντας τις όποιες κατασταλτικές δυνάμεις. Κυβερνητική απόφαση ήταν να μη γίνει κάτι τέτοιο».

Για τις επόμενες μέρες που σταματά η καραντίνα ο Ν. Χαρδαλιάς, είπε: «Το δικαίωμα της πολιτικής διαμαρτυρίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Η κυβέρνηση όπως έχει δείξει σέβεται το Σύνταγμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Πρέπει να σημειώσω ότι είναι τελείως διαφορετικό το ζήτημα των κοινωνικών συναθρήσεων από των πολιτικών διαμαρτυρίως, για τις οποίες άλλες κοινωνικές συναθροίσεις συνεχίζουν υπάρχουν περιορισμοί όπως αυτοί των 10 ατόμων. Εκεί που κάποιοι κρίνουν ότι πρέπει να διαμαρτυρηθούν συλλογικά, θέτοντας αυτό το δικαίωμα … υπάρχει απαίτηση να τηρούνται οι κανόνες και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε κάθε συγκέντρωση πολιτικής προστασίας θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα αυτά πρώτα για την προστασία της υγείας της ζωής των συμμετεχόντων αλλά και της κοινωνίας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΕΤΡΑ, ΚΚΕ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΠΑΜΕ, ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, ΜΕΤΡΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]