Άγρια κόντρα Παππά – Βορίδη στη Βουλή με φόντο την επίθεση στον ΣΚΑΪ

«Αν δεν είχε γίνει η πολιτική αλλαγή το 2015 οι πολίτες δεν θα συζητούσαν σήμερα για το πόσα θα πάρουν» υποστήριξε ο κ. Νίκος Παππάς κατά την τοποθέτησή του στην Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αφιέρωσε ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του για να εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με την πορεία της Νέας Δημοκρατίας και την «ακροδεξιά της στροφή» που έχει πάρει, όπως υποστήριξε.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Μάκη Βορίδη που μεταξύ άλλων ανέφερε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ «Ο βίαιος εξτρεμισμός και η ριζοσπαστικοποίηση που οδηγεί στην τρομοκρατία, έχει υπέδαφος που καλλιεργείται! Ο λόγος μίσους και η στοχοποίηση αποτελούν βασικούς λόγους ανάδειξης του εξτρεμισμού που οδηγούν στην τρομοκρατία. Να σκεφτούμε τις ευθύνες σας; Αυτή είναι η ευθύνη σας και σας εξήγησα και την έννοια της ηθικής αυτουργίας».

«Η τοποθέτηση του προλαλήσαντα κάνει εύκολο να θεμελιωθεί η άποψη ότι η ΝΔ μετατράπηκε σε ΛΑΟΣ της εποχής μας. Ο κ. Βορίδης τελείωσε με φράση που ευδοκιμούσε στα χείλη της ΧΑ. Όλα τα είπατε. Μήπως θα ήταν ευκαιρία να μας πείτε και τα θεσμικά μέτρα που θα λάβετε για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά;» απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε χυδαιότητες τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζου για να προσθέσει αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό πως «Η επίθεση είναι απολύτως καταδικαστέα και απεχθής και καταδικάζεται χωρίς αστερίσκους. Εμείς είμαστε ακλόνητα στο πλάι των εργαζόμενων και απέναντι σε όποιον επιλέγει την βία και επιχειρεί να τραυματίσει την Δημοκρατία μας».

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό υπογράμμισε «Θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ και να συζητάμε για επεκτατικούς προϋπολογισμούς και να συζητούν οι πολίτες για το πόσα θα πάρουν αν δεν είχε γίνει η αλλαγή το 2015;» και πρόσθεσε «Στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν 2 συνταγές. Η μια που διέλυσε την κοινωνία και η άλλη που σταθεροποίησε την οικονομία και έστησε την κοινωνία στα πόδια της».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΑΙ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΚΟΝΤΡΑ, ΠΑΠΠΑ, ΒΟΡΙΔΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!