άδωνις-έριξε-την-ευθύνη-σε-πατούλη-εξ-976511
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 03.01.2022 | 22:48

Άδωνις: Έριξε την ευθύνη σε Πατούλη & Εξαδάκτυλο για τα 60 ευρώ στα pcr test – «Διαφοροποιείται» ο Μπ. Παπαδημητρίου

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε ονομαστικά στον Γιώργο Πατούλη, πρόεδρο του ΙΣΑ, και τον Θανάση Εξαδάκτυλο, πρόεδρο του ΠΙΣ, λέγοντας ότι το πλαφόν των 60 ευρώ μπήκε στα μοριακά τεστ μετά από συσκέψεις που έκανε μαζί τους και μετά από δική τους απαίτηση.

Όπως υποστήριξε ενώ αρχικά το πλαφόν είχε μπει στα 50 ευρώ, δηλαδή 40 ευρώ για το μοριακό τεστ και 10 ευρώ για την προσφερόμενη υπηρεσία, οι ιατρικοί σύλλογοι διαφώνησαν και έτσι αποφασίστηκε να αυξηθεί το πλαφόν στα 60 ευρώ.

«Μας ορκίστηκαν οι γιατροί ότι στα 60 ευρώ θα είχαν ένα θεμιτό κέρδοςΑν είναι όλοι ψεύτες οι γιατροί να το δούμε» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα απόφαση, που όπως γράψαμε, θα ανακοινωθεί αύριο.

Να σημειωθεί ότι η οργή των πολιτών όλο και μεγαλώνει καθώς το κόστος για τη διενέργεια μοριακών τεστ είναι δυσβάσταχτο για τις οικογένειες και όχι μόνο.

Μάλιστα, κάποιοι από τους κυβερνητικούς βουλευτές, πήραν το «μήνυμα» του κόσμου καθώς δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ακόμα και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου υιοθέτησε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για συνταγογράφηση των μοριακών τεστ και τη δωρεάν χορήγησή τους.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι πρακτικά η «συνταγογράφηση είναι απαραίτητη για να μην γίνεται το μοριακό όταν δεν υπάρχει λόγος. Γι’ αυτό υπάρχουν οι γιατροί, άρα να είναι δωρεάν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί η επισήμανση του Κώστα Αρβανίτη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ότι το τεστ «πρέπει και να διατιμηθεί και να συνταγογραφηθεί».