Αδ. Γεωργιάδης: Δεν μας αφήνουν να δούμε απόρρητα έγγραφα για την Σ. Αραβία

Στο χρηματοκιβώτιο της Νομοθετικής Υπηρεσίας στον πρώτο όροφο της Βουλής βρίσκονται κλειδωμένα τα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε χθες στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ο Ανδρέας Λοβέρδος τα οποία σχετίζονται με την πώληση των πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.

Η διαδικασία έγινε με τον τρόπο αυτό ώστε να διασφαλιστεί ότι τα διαβαθμισμένα έγγραφα δεν θα δημοσιοποιηθούν, αλλά θα είναι διαθέσιμα μόνο σε βουλευτές. Ωστόσο όσοι από τους βουλευτές επιχείρησαν σήμερα να ενημερωθούν δεν το κατόρθωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες της Βουλής αρνήθηκαν να τους παραδώσουν το υλικό, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν ούτε οι βουλευτές να ενημερωθούν διότι τα έγγραφα είναι απόρρητα. Τους πληροφόρησαν ότι αναζητείται τρόπος να ξεπεραστούν τα εμπόδια αυτά.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο του κ. Αδωνη Γεωργιάδη στο twitter “Πριν λίγο προσπάθησα να δω τα Απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε χθες για τους βουλευτές ο @a_loverdos οι Υπηρεσίες της Βουλής δεν μου τα έδωσαν. Ακόμη ψάχνουν λένε τρόπο….ελπίζω να μην θέλουν να τα κουκουλώσουν…»

Βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστήριζαν πάντως ότι η άρνηση αυτή δεν μπορεί να μην συσχετιστεί με την αυριανή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ προς τον Πάνο Καμμένο για την εμπλοκή του στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία. Χθες, ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε σειρά εγγράφων στο Κοινοβούλιο από τα οποία -όπως είπε- προκύπτει ότι η αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας που επισκέφτηκε το υπούργειο Εθνικής Άμυνας δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη διακρατικής συμφωνίας (ο Πάνος Καμμένος λέει ότι υπάρχει) αλλά και για τον Βασίλη Παπαδόπουλο ο οποίος εμφανίζεται ως μεσάζων.

Επίσης φαίνεται ότι οι Σαουδάραβες επιθυμούσαν να προμηθευτούν 100.000 βλήματα και όχι 300 χιλιάδες που ήθελε να πουλήσει η ελληνική πλευρά.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!