Αχτσίογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει απολύτως ρεαλιστικές προτάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 25 Μαΐου 2020 - 14:07
  • Comments Off

«Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα αποδιάρθρωσης και ακραίας ελαστικοποίησης τα οποία δημιουργούν ένα διαλυτικό τοπίο στην αγορά εργασίας, ενώ η παρέμβασή της για τη στήριξη των επιχειρήσεων είναι εντελώς ανεπαρκής», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στον ρ/σ “Στο Κόκκινο” Θεσσαλονίκης.

«Αυτή τη στιγμή, που οι επιχειρήσεις ξεκινούν να επαναλειτουργούν, η κυβέρνηση έχει χαράξει τρεις δρόμους για τον εργαζόμενο: ή θα μειωθεί ο μισθός του κατά 20%, ή θα απολυθεί, ή θα συνεχίσει την αναστολή εργασίας παραμένοντας άνεργος με μία επιδότηση των 530 ευρώ. Τα μέτρα αυτά παρατείνονται στον χρόνο και τυποποιούνται, με κίνδυνο μόνιμων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, ενώ συνοδεύονται από παντελή απουσία ελέγχων στην αγορά εργασίας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «έγγραφο του υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνει ότι οι απολύσεις είναι ελεύθερες στις επιχειρήσεις που ξεκινούν να επαναλειτουργούν».

Αναφερόμενη στο επικαιροποιημένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα παρουσιαστεί σήμερα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για «απολύτως ρεαλιστικές προτάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας και των ανθρώπων που είναι αόρατοι για την κυβέρνηση».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η στήριξη που προτείνει το πρόγραμμά μας δεν οδηγεί σε αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων ούτε σε μειώσεις μισθών, αυτή είναι η στρατηγική διαφορά μας με τη ΝΔ. Οι μισθοί πρέπει να καταβάλλονται στο 100%, να μην γίνουν απολύσεις και μεταβολές των σχέσεων εργασίας από πλήρη σε μερική και εκ περιτροπής απασχόληση. Προτείνουμε μέτρα επιδότησης από το κράτος του λεγόμενου εργατικού κόστους, με τη δέσμευση των επιχειρήσεων να πληρώνουν το υπόλοιπο του μισθού και να διατηρούν τις σχέσεις εργασίας αμετάβλητες». Αυτό, σημείωσε, «συνδυάζεται με την πρότασή μας για μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρών και μικρομεσαίων».

Το τρίτο σκέλος του προγράμματος, τόνισε, είναι «ένα πολύ ισχυρό δίχτυ προστασίας, για να υποστηριχτεί εισοδηματικά σε αυτές τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης μεγάλο μέρος του πληθυσμού το οποίο υπέστη μία αιφνίδια ανατροπή του εισοδήματός του, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι, ο κόσμος του πολιτισμού, πάρα πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!