Αχτσιόγλου για κορωνοϊό: Το υπ. Εργασίας να λάβει άμεσα μέτρα ενημέρωσης & προστασίας των εργαζομένων

«Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αδρανεί καθώς δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια η οποία να ενημερώνει εργαζόμενους και εργοδότες για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση»

Κάλεσμα στο υπουργείο Εργασίας να λάβει άμεσα μέτρα ενημέρωσης και προστασίας των εργαζομένων για τον κορωνοϊό απευθύνει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως σημειώνει, «οι κίνδυνοι από την εξάπλωση του κορωνοϊού απειλούν εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αδρανεί καθώς δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια η οποία να ενημερώνει εργαζόμενους και εργοδότες για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση».

Η Έ. Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι «είναι άμεση η ανάγκη ενεργοποίησης του υπουργείου Εργασίας για την ενημέρωση και τη λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας των εργαζόμενων σε όλους τους εργασιακούς χώρους και ιδιαίτερα στους χώρους και τους κλάδους υψηλότερης επικινδυνότητας.

Είναι άμεση η ανάγκη λήψης μέτρων για τη διασφάλιση των αμοιβών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων που:

– νοσήσουν οι ίδιοι

– υποχρεωθούν να απουσιάσουν στο πλαίσιο μέτρων κατά της εξάπλωσης του ιού

– υποχρεωθούν να απουσιάσουν λόγω κρούσματος στην οικογένειά τους

– η επιχείρηση στην οποία εργάζονται πληγεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού όπως για παράδειγμα συμβαίνει ήδη στον κλάδο του θεάματος.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να λάβει άμεσα μέτρα ενημέρωσης και προστασίας των εργαζόμενων» καταλήγει η πρώην υπουργός Εργασίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ, ΜΕΤΡΑ, ΑΜΕΣΑ, ΚΟΡΩΝΟΙΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]