Α. Χαρίτσης: Δεν αποδεχόμαστε πολιτειακές ακροβασίες στην ψήφο των αποδήμων

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε με σοβαρούς όρους ξανά τη συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων και έχει καταθέσει επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει ακόμη ολοκληρωμένη πρόταση που να ρυθμίζει το θέμα στην ολότητά του».

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση λύση, η οποία θα αλλοιώνει τη βούληση των Ελλήνων πολιτών ή θα οδηγεί σε πολιτειακές ακροβασίες», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην τουρκική επίθεση εναντίον των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία τόνισε ότι πρόκειται για δραματική εξέλιξη, την οποία καταδίκασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «πρέπει να αναληφθούν διπλωματικές πρωτοβουλίες από τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα».

«Πρόκειται για εισβολή που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, υπονομεύει τις προσπάθειες για ειρήνευση και δεν οδηγεί στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τη μείωση των προσφυγικών ροών, αλλά σε νέα κύματα προσφύγων, και πιθανώς στην επανενεργοποίηση του ISIS», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης και να εξαρτάται από τους εκάστοτε συσχετισμούς στο ελληνικό Κοινοβούλιο», συμπληρώνοντας ότι με ψήφους 151 βουλευτών δεν μπορεί να διασφαλιστεί το κεντρικό ζητούμενο του υπερκομματικού ρόλου του ΠτΔ.

Σχετικά με την υπόθεση Novartis και τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, είπε ότι η Ν.Δ. είχε απώλειες και σχολίασε: «Φάνηκε ότι κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ. ενοχλήθηκαν με τη γραμμή που ακολούθησε η κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από την Κοινοβουλευτική της Ομάδα».

Ο κ. Χαρίστης υπογράμμισε ότι η υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται υπό διερεύνηση, «παρ’ όλο που η ΝΔ προσπαθεί να μας κάνει να το ξεχάσουμε» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών για να αναδείξει τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΨΗΦΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!