τσίπρας-εναλλακτικό-πρότυπο-ανάπτυξ-264994
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 05.03.2013 | 17:00

Τσίπρας: Εναλλακτικό πρότυπο ανάπτυξης, όχι εξόρυξη χρυσού στη Θράκη

Υπέρ του εναλλακτικού προτύπου  ανάπτυξης για την περιοχή της Θράκης τάχθηκε ο πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, δημάρχους της περιοχής και εκπροσώπους της διανομαρχιακής Επιτροπής Αγώνας κατά της εξόρυξης χρυσού. Επεσήμανε δε ο κ. Τσίπρας, ότι αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επιλέξουν το αναπτυξιακό μοντέλο της λεηλασίας  θα «βρουν απέναντί τους όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα βρει απέναντί του το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που θέλει να ζήσει με προοπτική».

«Το επόμενο διάστημα θα επισκεφτώ την περιοχή προκειμένου όχι μόνο να αναδειχθεί η σύσσωμη, η παλλαϊκή αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, αλλά να αναδειχθεί και η πρότασή μας για το εναλλακτικό πρότυπο ανάπτυξης και αναβάθμισης μιας ιδιαίτερα ιστορικής και ευαίσθητης περιοχής».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Άρης Γιαννακίδης υπογράμμισε την άρνηση της τοπικής κοινωνίας και  δήλωσε στη συνέχεια: «γνωστοποιούμε σ΄ ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο –και σήμερα βρισκόμαστε εδώ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ- την πλήρη ομοθυμία και την εκπεφρασμένη αδιατάρακτης στο χρόνο έκφρασης όλης της θεσμικής κοινωνίας ότι η συγκεκριμένη επένδυση δεν συνάδει με το δικό μας αναπτυξιακό πρόταγμα και με το δικό μας στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό, όπως έχει διαβουλευτεί και συναποφασιστεί και συγκεκριμενοποιηθεί από την τοπική κοινωνία. Άρα λοιπόν όποιος αποφασίσει για μας, χωρίς εμάς, τότε θα μας βρει καθολικά απέναντι».

Τέλος, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης έκανε λόγο για καταστροφική λαίλαπα η οποία όπως πρόσθεσε «βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια μας 13 ½ ολόκληρα χρόνια κι εμείς παλεύουμε, αντί να αναπτύξουμε κάτι θετικό, να αποτρέψουμε αυτό το αρνητικό»

«Ο κ. Τσίπρας», συνέχισε «κατάλαβε ότι αυτό δεν είναι αναπτυξιακή πολιτική σοβαρή και δεν πρόκειται να προσδώσει τίποτε ως θετικό πρόσημο. Και συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας γιατί είναι αγώνας ιερός, δηλώνοντάς του ταυτόχρονα ότι μία οποιαδήποτε βλάβη τέτοιου είδους στη Θράκη θα σημαίνει κοινωνική αναταραχή κι αυτό είναι πάρα, μα πάρα πολύ κακό, κι εγώ ως Θρακιώτης πρώτος δεν θα το ήθελα».