Ζωή στη Γη: 1 εκατ. είδη κινδυνεύουν με αφανισμό

Καμπανάκι κινδύνου για τις συνθήκες ζωής στη Γη κρούουν επιστήμονες που προσπάθησαν να καταγράψουν τη ζημιά που έχει προκαλέσει στη φύση ο μοντέρνος πολιτισμός.

Συμφωνα με την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 145 ειδικοί από 45 χώρες ένα εκατομμύριο είδη βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της εξαφάνισης.

Μόνο ένας μετασχηματισμός σε παγκόσμιο επίπεδο του οικονομικού συστήματος θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη για οικοσυστήματα που είναι απαραίτητα για το μέλλον των ανθρώπινων κοινοτήτων, τονίζουν οι ειδικοί.

«Η απώλεια αυτού του μεγέθους σχετίζεται ευθέως με την ανθρώπινη δραστηριότητα και αποτελεί ευθεία απειλή κατά της ευζωίας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» ανέφερε σε δήλωσή του ο ένας εκ των επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Τζόζεφ Σέτελ.

Όπως επισημαίνεται στην έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Παρίσι, για ορισμένα από τα ένα εκατομμύριο είδη φυτών, εντόμων και ζώων – από τα συνολικά 8 εκατ. που υπάρχουν στη Γη – ο κίνδυνος εξαφάνισης είναι ορατός ακόμα και σε βάθος δεκαετιών.

Οι ειδικοί περιγράφουν πώς οι βιομηχανοποιημένες καλλιέργειες και το ψάρεμα καθώς και η αλλαγή του κλίματος λόγω της χρήσης άνθρακα και πετρελαίου, έχουν επιταχύνει τους ρυθμούς εξόντωσης των ειδών.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΓΗ, ΖΩΗ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ, 1 ΕΚΑΤ., ΕΙΔΗ, ΑΦΑΝΙΣΜΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!