ΥΠΕΝ: Συντονισμένες δράσεις κατά του παράνομου εμπορίου άγριων πτηνών

Εντατικούς ελέγχους στην ύπαιθρο της Σαντορίνης για να κατασταλεί το φαινόμενο της παράνομης παγίδευσης ωδικών πτηνών, που τείνει να προσλάβει διαστάσεις ενός κακώς εννοούμενου «εθιμικού δικαίου» στο νησί, αλλά και στο παζάρι του Σχιστού στην Αττική, πραγματοποιούν Δασαρχεία και Θηροφυλακή.

Ύστερα από συνεργασία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας (Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε.) και τον Πρόεδρό της, Νίκο Σταθόπουλο, θηροφύλακες της Ομοσπονδίας έφτασαν στη Σαντορίνη, κατέστρεψαν αυτοσχέδιες παγίδες σε διάφορα σημεία του νησιού και προχώρησαν σε μηνύσεις.

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους, τα πουλιά προσελκύονται και αιχμαλωτίζονται κατά εκατοντάδες σε τεράστια δίχτυα που τοποθετούνται από παγιδευτές σε τεχνητές παροχές νερού, ενώ στη συνέχεια πολλά από αυτά διοχετεύονται στο παράνομο εμπόριο.

«Η Σαντορίνη, ένας τόπος αγαπημένος και φιλόξενος για χιλιάδες ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμφανίζεται αφιλόξενη για τα ταξιδιάρικα ή ενδημικά πουλιά», δήλωσε ο κ. Αμυράς και ευχαρίστησε τη Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. και τους θηροφύλακές της για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Θα γίνει ό,τι πρέπει για να προστατευτεί τόσο η πανίδα του νησιού, όσο και η ξεχωριστή θέση που κατέχει η Σαντορίνη στα μάτια και την καρδιά των ανθρώπων όλου του κόσμου», ανέφερε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Παράλληλα, συνεχίζονται, με εντατικούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα οι προσπάθειες για την καταστολή του παράνομου εμπορίου άγριων ωδικών πτηνών, όπως ακριβώς έχει ζητήσει από όλους του εμπλεκόμενους ελεγκτικούς μηχανισμούς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την προηγούμενη Κυριακή, θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησαν έφοδο στο παζάρι του Σχιστού, υποβάλλοντας δεκάδες μηνύσεις σε όσους συνελήφθησαν να έχουν στην κατοχή τους άγρια πουλιά, ενώ κατέστρεψαν επί τόπου εκατοντάδες ξόβεργες και παγίδες που πωλούνταν παράνομα.

Οι θηροφύλακες της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε., και υπάλληλος του Δασαρχείου Πειραιά που τους συνόδευε, βρήκαν και κατάσχεσαν 370 άγρια ωδικά πουλιά (καρδερίνες, παπαδίτσες, αηδόνια, σκαρθιά, αμπελουργοί κ.α.).

Τα αιχμαλωτισμένα πτηνά μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο περίθαλψης ΑΝΙΜΑ και θα απελευθερωθούν μετά την εξέταση της υγείας τους.

Comments are closed.


Recent Posts

Να ενεργοποιηθούν ξανά οι 120 δόσεις ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας

Tην επαναφορά του καθεστώτος ρύθμισης των 120 δόσεων ζήτησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας με σημερινή ανακοίνωσή του. Όπως τονίζει, «η κυβέρνηση…

7 λεπτά ago

Έως το τέλος Φλεβάρη η οριστική επικουρική σύνταξη για 40.000 συνταξιούχους

Υπάρχουν 83.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν λάβει την κύρια σύνταξη και περιμένουν την επικουρική, εξήγησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ…

8 λεπτά ago

ΕΛΑΣ για υπόθεση γιού Θεοδωρικάνου: Κανείς δεν εξαφάνισε τη δικογραφία

Διαψεύδεται από την ΕΛΑΣ οι καταγγελίες ότι αστυνομικοί εισέβαλαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να εξαφανίσουν την δικογραφία που αφορούσε…

12 λεπτά ago

Ο γιος του Μπάιντεν ζητούσε γυμνές βιντεοκλήσεις για να πληρώσει υπάλληλό του

Σοκ προκαλούν τα χυδαία e-mails που φέρεται ότι έστελνε το 2019 στην τότε 29χρονη υπάλληλο του ο γιος του αμερικανού…

20 λεπτά ago

Έντερο: Πέντε συνήθειες που βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού

Έντερο: Αποτελεί το μέρος του σώματος που εργάζεται σκληρά καθημερινά για να κάνει την πέψη των τροφών, να ενισχύσει το…

27 λεπτά ago

Σύλληψη άντρα για ψευδείς φορολογικές δηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Aστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν το μεσημέρι της Τρίτη έναν 68χρονο για φοροδιαφυγή. Σε βάρος…

32 λεπτά ago