Θερμαϊκός: Επί χρόνια ρίχνονταν λύματα -15.000 κυβικά αποβλήτων ημερησίως

Μια νέα αποκάλυψη στην πολύκροτη υπόθεση απόρριψης ανεπεξέργαστων λυμάτων στη θάλασσα του Θερμαϊκού, από την δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Thessnews, σύμφωνα με την οποία τα λύματα ρίχνονταν επί χρόνια θάλασσα, με τις διαστάσεις του προβλήματος να είναι τέτοιες που, σύμφωνα με την εφημερίδα, απαιτείται παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να δοθεί διέξοδος και να σταματήσουν τα φαινόμενα ασυδοσίας που έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του περιβάλλοντος, τη στιγμή που όποιοι υπαίτιοι αποποιούνται τις ευθύνες τους.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος και του όγκου των αποβλήτων, είναι ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα, στη θάλασσα ρίχνονται 15.000 κυβικά μέτρα αποβλήτων την ημέρα.

thessnews 08-07

Πολύ πρόσφατα η ίδια εφημερίδα έφερε στο φως αγωγό «φάντασμα» ο οποίος απορρίπτει ανεπεξέργαστα στη θάλασσα λύματα από την δυτική Θεσσαλονίκη, έπειτα από αυτοψία στο ρέμα Δενδροποτάμου.

Πρόκειται για έναν αγωγό διαμέτρου 60 εκατοστών που «πετάει» έναν όγκο λυμάτων σαν αγωγός «φάντασμα». Λειτουργεί δέκα λεπτά συνεχόμενα σε ροή αρκετά μεγάλη, πάνω από το μισό της διατομής του, σταματάει για λίγο και ξαναλειτουργεί και πάλι για άλλα δέκα λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι εκτονώνει μια δεξαμενή λυμάτων στην οποία συγκεντρώνονται από διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης λύματα οικιακά ή οτιδήποτε άλλο. Και δουλεύει αντλία, μεγάλη αντλία, γιατί είναι σχετικά ομογενοποιημένο αυτό το υγρό, που σημαίνει ότι έχει περάσει από τις φτερωτές μιας αντλίας, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΓΩΓΟΣ, ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ, ΑΠΟΒΛΗΤΑ, ΛΥΜΑΤΑ, ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!