Στα ύψη τα αιωρούμενα σωματίδια στην Αττική-Οδηγίες προς τους πολίτες

Την ώρα που οι πυρκαγές μαίνονται στη μισή Ελλάδα, οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην Αττική εξαιτίας της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη και τις άλλες περιοχές άγγιξαν επίπεδα – ρεκόρ.

Τα επίπεδα των αιωρούμενων σωματιδίων (PM 2,5) ξεπέρασαν τα 250 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου (ακόμη και στο κέντρο της πόλης).

Το υπουργείο Υγείας, συνιστά τη λήψη μέτρων προστασίας των πολιτών, εν μέσω του νέφους των πυρκαγιών σε συνδυασμό με τον καύσωνα.

Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα – καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών – θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

Πληροφορίες: κ. Θωμάς Ρουμπάκος, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Περιστερίου (κιν. 6947-966451).

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΤΤΙΚΗΣ, ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]