σχέδια-αστικής-προσβασιμότητας-προδ-967294

Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας: Προδιαγραφές και οδηγίες εκπόνησης (ΦΕΚ)

Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας: Προδιαγραφές και οδηγίες εκπόνησης (ΦΕΚ)

Οι προδιαγραφές, οι όροι και οι τεχνικές οδηγίες για την εκπόνηση «Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας» καθορίζονται με τη νέα απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις της παρούσας θεσπίζονται Τεχνικές Οδηγίες και πλαίσιο εκπόνησης Σχεδίων Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) και καθορίζονται διαδικασίες εκπόνησης, εξέτασης, χαρακτηρισμού παρακολούθησης και εποπτείας των Σ.Α.Π. με στόχο την προώθηση της αστικής προσβασιμότητας.

Η παρούσα εφαρμόζεται από (α) τους μελετητές και κατασκευαστές έργων στο αστικό περιβάλλον, που αφορούν σε υπαίθριους δημόσιους Κ.Χ. και την πρόσβαση σε δημόσια κτίρια ή κτίρια που φιλοξενούν κοινόχρηστες ή/και κοινωφελείς χρήσεις, (β) από φορείς εκπόνησης και (γ) από τις αρμόδιες υπηρεσίες εξέτασης και αναθεώρησης των Σ.Α.Π.

Το «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» εκπονείται υποχρεωτικά από την έναρξη ισχύος του ν. 4819/2021 έως την προβλεπόμενη ημερομηνία της παρ. 10 του άρθρου 121 του ν. 4819/2021 από τους δήμους των μητροπολιτικών κέντρων, τους μεγάλους και μεσαίους ηπειρωτικούς δήμους, τους δήμους πρωτευουσών περιφερειακών ενοτήτων, καθώς και τους μεγάλους και μεσαίους νησιωτικούς δήμους, σύμφωνα με τις παρ. 6 και 8 του άρθρου 119 του ν. 4759/2020.

Δείτε την απόφαση: