Με το πινέλο της φύσης: Μαγικές εικόνες από την Αλυκή του Αιγίου

Απολαύστε μια πτήση πάνω από έναν τόπο που δεν μοιάζει με κανέναν. Όλες οι αποχρώσεις της φύσης συγκεντρωμένες σ’ έναν ιδιότυπο ζωντανό «πίνακα». Περισσότερα από 235 είδη έχουν παρατηρηθεί εδώ.

Απολαύστε την πτήση του haanity:

Η περιοχή είναι σημαντική για διαχειμάζουσες πάπιες, διαβατικά παρυδάτια και άλλα μεταναστευτικά είδη, όπως αναφέρει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Όπως αναφέρει το discoveraigialeia.gr, η λιμνοθάλασσα είναι ένας μικρός παραλιακός υγρότοπος, δίπλα στη δημοφιλή πλαζ, στον οποίο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 250 είδη πουλιών, ένας αριθμός εκπληκτικός για ένα τόσο μικρό υγρότοπο. Η Αλυκή αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις της άγριας φύσης.

Η Αλυκή βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα από το κέντρο του Αιγίου και δίπλα στην πλαζ που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα. Τα καλοκαιρινά μπάνια και οι χειμερινοί περίπατοι γίνονται με τη συντροφιά των Φοινικόπτερων, των Κύκνων, των ερωδιών και πολλών άλλων ειδών. Οι κάτοικοι του Αιγίου έχουν αγκαλιάσει και αγαπήσει αυτό τον μικρό υγρότοπο και καθημερινά περνούν για να δουν τους φτερωτούς γείτονές τους.

Οι παρατηρητές και οι φωτογράφοι πουλιών θεωρούν την Αλυκή μια «υποχρεωτική στάση», αφού σε αυτή μπορούν εύκολα να βρουν εντυπωσιακά ή σπάνια είδη πουλιών, δίπλα στην πόλη.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΙΓΙΟ, DRONE, ΦΥΣΗ, VIDEO, ΑΛΥΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!