Δ. Κηφισιάς: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξοικονομήστε Ενέργεια-Προστατεύστε το Περιβάλλον»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Δήμου Κηφισιάς θέμα: «Δράσεις ενημέρωσης των δημοτών: Εξοικονομήστε Ενέργεια – Προστατεύστε το Περιβάλλον», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 27/6/2019 και ώρα 13.00 στην Αίθουσα «Δήμαρχος Βασίλης Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης 2).

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου Κηφισιάς για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Εξοικονόμηση Ενέργειας και απευθυνόταν στους Δημότες αλλά και στους εργαζομένους του Δήμου, έγινε αναλυτική αναφορά στο «Σχέδιο Δράσης Διάδοσης και Ενημέρωσης» που εκπόνησε ο Δήμος και τα οφέλη που θα έχουν από την εφαρμογή του, οι δημότες του.

O κ. Γιώργος Μαρκογιαννάκης, Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc, παρουσιάζοντας το «Σχέδιο Δράσης Διάδοσης και Ενημέρωσης του Δήμου Κηφισιάς», τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μη-τεχνικά συστατικά της εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας του Δήμου Κηφισιάς. Η επιτυχής εφαρμογή του ΣΔΑΕ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις που προβλέπονται και για να επιτευχθεί αυτό οι δημότες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι σωστά και αλλά και ευαισθητοποιημένοι για τη σημαντικότητα του ΣΔΑΕ στην ποιότητα ζωής της πόλης και του πλανήτη», πρόσθεσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Προγραμματισμού, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Ζωοφιλίας κ. Σταύρος Ζαπάντης,  αναφέρθηκε αναλυτικά στις Δράσεις του Δήμου Κηφισιάς για την Εξοικονόμηση Ενέργειας Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά στα έργα που έχουν υλοποιηθεί στις Δημοτικές Υποδομές  (Γραφεία – Κτιριακές Εγκαταστάσεις, Δημοτικός Φωτισμός, Δημοτικά Οχήματα, Αξιοποίηση των τοπικών πόρων) αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σχετικά με  τις Ιδιωτικές Υποδομές (Σπίτια, γραφεία, μαγαζιά κλπ), τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμος Κηφισιάς έχει έρθει σε ειδική συμφωνία με την ΕΔΑ (Εταιρεία Διανομής Αεριού) για ένα προνομιακό πρόγραμμα για την σύνδεση σπιτιών, γραφείων και μαγαζιών της πόλης με το Φυσικό Αέριο».

Ο Νίκος Χατζηγεωργίου, Μηχανολόγος Μηχανικός – Σύμβουλος Δήμου Μεταμόρφωσης αναφέρθηκε στην εμπειρία από την εφαρμογή του ISO 50001 στο δήμο Μεταμόρφωσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, πλέον, «η Διοίκηση του Δήμου έχει σαφή εικόνα των καταναλώσεων και αυτό αποτελεί βασικό εργαλείο για την διαδικασία λήψης ορθά τεκμηριωμένων αποφάσεων».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΗΜΕΡΙΔΑ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!