Δ. Διρφύων-Μεσσαπίων: Παρέμβαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για τις ανεμογεννήτριες ζητούν οι κάτοικοι

Επιστολή προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για το θέμα της επέκτασης των αιολικών πάρκων στην Εύβοια, απέστειλε ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Στενής » Η ΔΙΡΦΥΣ», ζητώντας του να εμποδίσει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών προκειμένου να διασφαλιστεί η εθνική άμυνα και η προστασία του περιβάλλοντος.

Διαβάστε την επιστολή που ακολουθεί:

«Προς Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Αρχηγέ όπως και εσείς γνωρίζετε σχεδιάζεται η επέκταση αιολικών πάρκων σχεδόν σε όλη την Εύβοια.

Τελευταία ο σχεδιασμός προβλέπει περιοχές του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτριας, Διρφύων-Μεσσαπίων.Στην περιοχή του Δήμου μας, Διρφύων-Μεσσαπίων- οροσειρά Διρφύος, σχεδιάζεται η τοποθέτηση 59 ανεμογεννητριών 3MW ισχύος, 27 εκ των οποίων θα τοποθετηθούν σε όλο το μήκος της κορυφογραμμής του Ξηροβουνίου και του διάσελου της Δίρφυς. Οι ύψους 180 μέτρων ανεμογεννήτριες θα δημιουργήσουν πέραν της όποιας περιβαλλοντικής καταστροφής έναν αόρατο άκρως επικίνδυνο και απροσπέλαστο εναέριο φράχτη, εμπόδιο στη διέλευση των πολεμικών αεροσκαφών που σχεδόν καθημερινά διέρχονται από το σημείο αυτό προκειμένου να αντιμετωπίσουν και αναχαιτίσουν τις έξωθεν απειλές.

Αξιότιμε Αρχηγέ η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θυσιάζει την φύση και το περιβάλλον, ας μην επιτρέψουμε να γίνει εμπόδιο και για την προστασία της χώρας μας,

ας μην επιτρέψουμε την αυτοκαταστροφή μας .

Αξιότιμε Αρχηγέ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που σας δίνει ο νόμος καθώς και σε αυτά των καθηκόντων σας παρακαλούμε να υψώσετε το θεσμικό ανάστημά σας και να σταθείτε εμπόδιο στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών προκειμένου να διασφαλιστεί πρωτίστως η εθνική άμυνα σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος.

Υ.Γ.

Όταν σχεδόν καθημερινά τα πολεμικά αεροσκάφη διέρχονται πάνω από την περιοχή μας σε ύψος πολλές φορές λίγο πάνω από τις στέγες των σπιτιών μας, οι ευχές μας και οι προσευχές συνοδεύουν προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους.

Ας μην υψώσουμε φράχτες και εμπόδια στο δρόμο τους ,ας μην τους κόψουμε τα φτερά τους, αυτά χρειάζονται και όχι αυτά των ανεμογεννητριών…»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ, ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!