Αυτό είναι το πρώτο νησί του Αιγαίου που καταργεί το πλαστικό

Το πρώτο νησί που καταργεί πλήρως τα πλαστικά μίας χρήσης θα γίνει από φέτος η Δονούσα.

Με το σύνθημα «λέμε όχι στα καλαμάκια, τα ποτήρια και τις σακούλες», οι κάτοικοι της Δονούσας σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Sea Change Greek Islands»του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη , προτρέπουν να χρησιμοποιούμε το δικό μας ποτήρι ή μπουκάλι, δίνοντας ανάσα στο περιβάλλον.

Οι κάτοικοι της Δονούσας δηλώνουν έτοιμοι να δεσμευθούν για την μείωση και συστηματική κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης από το νησί, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα.

Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, ανέφερε σχετικά: «Τα πλαστικά μίας χρήσης χρησιμοποιούνται για λίγα μόλις λεπτά, αλλά οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον διαρκούν για δεκαετίες. Η λύση βρίσκεται στα χέρια όλων μας, στις επιλογές και στις καθημερινές μας συνήθειες. Όλοι μπορούμε να είμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο μας. Έναν χρόνο πριν κάναμε την αρχή, λέγοντας «όχι» στο πλαστικό καλαμάκι. Σήμερα πηγαίνουμε την κοινή μας προσπάθεια ένα βήμα πιο μακριά, κάνοντας τη Δονούσα, ένα νησί με σπάνια ομορφιά, το πρώτο #single_plastic_free νησί στο Αιγαίο».

Το πρόγραμμα SEA CHANGE GREEK ISLANDS πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά σε δέκα νησιά των Κυκλάδων, υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία των αντίστοιχων δήμων, αποτελώντας μια ολιστική παρέμβαση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Μέχρι στιγμής, εκτός από τη Δονούσα, δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Αμοργό, στην Ανάφη, στην Ηρακλειά, στην Κίμωλο, στο Κουφονήσι, στη Σέριφο, στη Σίκινο, στη Σχοινούσα και στη Φολέγανδρο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορεί να βρει κάποιος στην ιστοσελίδα www.aclcf.org.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΟΝΟΥΣΑ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!