υπεσ-το-πρώτο-δελτίο-τύπου-είχε-συνάντ-861082
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 08.01.2021 | 08:30

ΥΠΕΣ: Το πρώτο δελτίο Τύπου είχε συνάντηση… λιστών

91 λέξεις περιείχε το χθεσινό, πρώτο δελτίο Τύπου του ΥΠΕΣ (υπουργείου Εσωτερικών), δύο ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων Βορίδη, Πέτσα.

Ειδήσεις δεν είχε, παρά μόνο το γεγονός ότι ήταν η πρώτη επίσημη συνάντηση δύο… λιστών:

Της λίστας Πέτσα με τη λίστα Παπαστεργίου.

Ή αλλιώς του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών με αρμοδιότητα (αλλά καθόλου γνώση) την Αυτοδιοίκηση και του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Οι οποίοι έχουν διακριθεί στις… λίστες:

-Ο πρώτος με τη γνωστή λίστα Πέτσα ( ή μάλλον -δύο- λίστες Πέτσα) με τα 22 εκατ. και

-Ο δεύτερος (φτωχός συγγενής αυτός) με τη λίστα Παπαστεργίου, των 50.000 ευρώ.

Η aftodioikisi.gr υποθέτει ότι η συζήτηση θα ήταν σε δύο επίπεδα:

-Το πρώτο, με πρωταγωνιστή τον Σ. Πέτσα, ο οποίος θα παρέδωσε μαθήματα… λιστών στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

-Το δεύτερο, με πρωταγωνιστή τον Δ. Παπαστεργίου, με αντικείμενο, την παράδοση μαθημάτων, τι σημαίνει αυτοδιοίκηση (σ.σ. αν και είναι αμφίβολο αν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ γνωρίζει τι πραγματικά σημαίνει…)

Για την ιστορία, το πρώτο δελτίο Τύπου του ΥΠΕΣ ανέφερε τα εξής:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες), στο Υπουργείο Εσωτερικών, συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αποτελούν άμεση προτεραιότητα τόσο για την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού όσο και για την κεντρική Κυβέρνηση.

Υπογραμμίστηκε από κοινού, η ανάγκη γόνιμης, ουσιαστικής και ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ των δήμων και της κεντρικής Κυβέρνησης, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμιστικές δράσεις, με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την ενίσχυση της απασχόλησης και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης για όλους.