Βουλή: Μετά τη «φωτογραφική» διάταξη», «φίμωσαν» τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ!

Βουλή: Μετά τη "φωτογραφική" διάταξη", "φίμωσαν" τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ!

Όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, ο βασικός λόγος που καταψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών: «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση», είναι το άρθρο 54. Που αφορά τη «διανυθείσα ή διανυόμενη σε θέση αντιπροέδρου ή αναπληρωτή προέδρου ή απλού μέλους δεν αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του σε θέση ανώτερης βαθμίδας της ίδιας αρχής για πλήρη θητεία και μέχρι 2 θητείες κατ’ ανώτατο όριο», την οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζουν ότι είναι «φωτογραφική» για την επιλογή νέου προεδρείου του ΑΣΕΠ, της αρεσκείας της κυβέρνησης.

Ωστόσο, ο, ορμώμενος εκ Λαρίσης, «πονηρός πολιτευτής», και πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, «γαλάζιος» βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρότι προτάθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, δεν κάλεσε τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη!!!

Καμία απάντηση Χαρακόπουλου

Το γεγονός προκάλεσε σήμερα έντονη αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΙΝΑΛ, με τον κ. Χαρακόπουλο να τα «μασάει», επικαλούμενος τον Κανονισμό της Βουλής, σύμφωνα με τον οποίο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης μπορούν να καλούν έως και το 1/3 των προς ακρόαση φορέων. Ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χαρακαόπουλος που, συχνά πυκνά, λειτουργεί ως «γαλάζιος» βουλευτής –«πονηρός πολιτευτής» και όχι ως Πρόεδρος Επιτροπής της Βουλής, δεν απάντησε για ποιο λόγο από τις προτάσεις της αντιπολίτευσης δεν επέλεξε να καλέσει τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ αλλά κάποιους άλλους εκπροσώπους φορέων.

Λέτε να μην κατάλαβε ότι το θέμα της «φωτογραφικής» διάταξης για το ΑΣΕΠ, είναι ο λόγος που ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καταψηφίζουν το νομοσχέδιο Βορίδη;

Ή, απλώς, λειτουργώντας για μια ακόμη φορά ως «γαλάζιος» βουλευτής –«πονηρός πολιτευτής» και όχι ως Πρόεδρος Επιτροπής της Βουλής, επέλεξε να φιμώσει, δια αυτού του τρόπου, τον κ. Καραβοκύρη.

Ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, τον περασμένο Φεβρουάριο με επιστολή του ζητούσε αλλαγή των πινάκων των προσληπτέων οδηγών και τεχνιτών στον διαγωνισμό της ΟΣΥ Α.Ε. κατά 37% και της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κατά 45%.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΣΕΠ, ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!