βουλευτής-του-πασοκ-κατεβαίνει-για-δή-1020944
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 22.10.2022 | 11:47

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει για δήμαρχος στην Κρήτη

Είναι ο μοναδικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Κρήτη. Οι σχέσεις του όμως με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη δεν είναι και οι καλύτερες. Η δημαρχία φαντάζει σαν οδό διαφυγής και για τους δύο.

Ο λόγος για τον «πράσινο» βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου. Ο Κεγκέρογλου δεν κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές. Αφού οι μετρήσεις τον δείχνουν πρώτο σε σταυρούς στις βουλευτικές εκλογές και με διαφορά από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του. Όμως είπαμε οι σχέσεις με τον Ανδρουλάκη δεν είναι καλές.

Έτσι ο Βασίλης αδειάζει τους πάντες και ανακοινώνει στις αρχές του επόμενου μήνα σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο Αρκαλοχώρι την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Ο άνθρωπος που ήταν για χρόνια γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ αποφασίζει να μετακομίσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και φαίνεται να είναι θετικός με την κίνηση αυτή.

Στο Αρκαλοχώρι που μετά τον καταστρεπτικό σεισμό τα πάντα έχουν πάει πίσω μια πενταετία, ο Κεγκέρογλου θέλει να δώσει το δικό του στίγμα για μια νέα αρχή.  Υπάρχει παράλληλα και η ανοικτή πρόκληση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου του αεροδρομίου στην περιοχή. Ο Κεγκέρογλου είναι από τους λίγους που γνωρίζει θεσμικές λειτουργίες, κέντρα λήψης αποφάσεων και πως να διαχειριστεί μεγάλα θέματα, ειδικά για τόσο τεράστια έργα.

Η μετακίνηση Κεγκέρογλου όμως θα δημιουργήσει και ένα κενό στη μεγάλη εκλογική έδρα του Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο θα διεκδικήσουν να καλύψουν πολλοί υποψήφιοι. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης θέτει σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρή υποψηφιότητα.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης αφού πέρα όλων των άλλων μιλάμε και για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.