βέλη-δένδια-κατά-σαμαρά-περί-πατριω-950496
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 10.05.2022 | 18:54

«Βέλη» Δένδια κατά Σαμαρά περί πατριωτισμού και προσωπικής ατζέντας

Συνεχίζεται η «φαγωμάρα» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις «φωτιές» που άναψε η αντιπολιτευτική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος.

Η απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά ήρθε αρχικά από τον πρωθυπουργό από το βήμα του συνεδρίου, αλλά και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Σήμερα, ωστόσο, η κόντρα συνεχίστηκε με τον Νίκο Δένδια να εκτοξεύει βολές προς τον πρώην πρωθυπουργό χωρίς να τον κατονομάζει.

Ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, τοποθετήθηκε για τα περί πατριωτισμού, για τον οποίο μίλησε την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς, για να σχολιάσει με νόημα «γίνεται μια συζήτηση στην ελληνική κοινωνία για τον πατριωτισμό που διατρέχει και κόμματα και παρατάξεις. Ουδείς αρνείται τον πατριωτισμό οποιουδήποτε. Αλλά υπάρχει ένα ερώτημα. Πώς όμως προσλαμβάνεται ο πατριωτισμός; Πολλές φορές στην ιστορία μας ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες».

Συνεχίζοντας τα «καρφιά» ο Νίκος Δένδιας τόνισε «ας ξεχάσουμε το παρελθόν. Πρέπει να δούμε πώς νοηματοδοτεί ο καθένας τον πατριωτισμό όταν αναφέρεται σε αυτόν. Η απραξία δεν συνιστά πατριωτισμό. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν συνιστά πατριωτισμό. Ιδίως από πολιτικούς του πατριωτισμού ως οπισθοδρομικό σύνδρομο εκχέει μία βαθύτατη ανασφάλεια. Θυμίζει το γνωστό πίσω στα κανόνια μας» για να προσθέσει «εμείς πιστεύουμε σε έναν πατριωτισμό που πηγάζει από αυτοπεποίθηση, βαθιά αίσθηση της ταυτότητάς μας. ένα πατριωτισμό ανοικτό, εγκάρδιο που εκπέμπει αυτοπεποίθηση. Την ανάγκη να είναι ανοικτή η Ελλάδα στα Βαλκάνια, στην ευρύτερη περιοχή και όχι αιχμάλωτη των ελληνοτουρκικών διαφορών. Να έχει αίσθηση του ευρύτερου γεωπολιτικού της ρόλου».