βαθιά-στο-συρτάρι-κρύφτηκε-το-πρόστιμ-92372
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 14.09.2016 | 07:36

Βαθιά στο συρτάρι κρύφτηκε το πρόστιμο για τον Αχιλλέα Μπέο

Μετά εμπλοκή του Αχ. Μπέου με το σκάνδαλο Koriopolis, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου είχε διατάξει έλεγχο και για το «πόθεν έσχες» της περιουσιακής του κατάστασης, έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδίου αλλά και συγγενικών του προσώπων. Αυτό άλλωστε επιτάσσει και το αιρετό αξίωμα που κατείχε μέχρι πρόσφατα, ως δήμαρχος Βόλου.

Πριν λίγο καιρό, η Εφορία Βόλου επέβαλε πρόστιμο στον Αχιλλέα Μπέο ύψους 2 εκ. και, σύμφωνα με πληροφορίες εκείνης της περιόδου, του έγινε επίδοση της σχετικής πράξης.

Την σχετική απόφαση είχε προσβάλει ο Αχιλλέας Μπέος στο φορολογικό δικαστήριο ελπίζοντας ότι θα μειωθεί το ύψους του προστίμου.

Ο ίδιος, στην αρχή της θητείας του και σε ερώτηση για τα πενιχρά ποσά που δήλωνε στο «πόθεν έσχες», είχε δηλώσει ότι διαθέτει ένα εκατομμύριο ευρώ που ο λογιστής του ξέχασε να το περάσει στη δήλωση πόθεν έσχες… Η δήλωση Μπέου είχε γίνει σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΣΤΡΑ.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δήλωσε ότι το ποσό είναι 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 8 Απριλίου του 2015 είχε επιτεθεί για το ίδιο θέμα στον τότε βουλευτή κ. Δελημήτρο.

Με δήλωσή του ο Αχ. Μπέος είχε αποκαλύψει οτι το ποσό που δεν κατέθεσε στη δήλωση πόθεν έσχες ανέρχεται τελικά σε 1.831.000 ευρώ και υποστηρίζε πως ήταν υποχρεωμένος από το Νόμο να το δηλώσει.

Σύμφωνα όμως με νέες πληροφορίες, το πρόστιμο μέχρι και πριν από λίγες μέρες δεν είχε επιδοθεί στον ίδιο παρόλο που είναι βεβαιωμένο εδώ και μήνες πριν ακόμα αποχωρήσει ο διευθυντής της ΔΟΥ Βόλου τον περασμένο Απρίλιο.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προσωρινός αντικαταστάτης (που προαλείφεται και για μόνιμος) δεν έχει κάνει ακόμα επίδοση (!!!), κοινώς κρατάει το πρόστιμο στο συρτάρι.