Τζήμερος (πάλι) προκλητικός: Συνεταιράκια ναζί & κομμουνιστές -Διαρκές έγκλημα η εθνική αντίσταση

Νέο κύκλο αντιδράσεων αναμένεται να ξεσηκώσει ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Θάνος Τζήμερος, αυτή τη φορά με αφορμή (άκρως παραληρηματικό και ανιστόρητο) άρθρο του στην ιστοσελίδα thessalonikipress.gr, με τίτλο: «Το Εθνικό έγκλημα που βαφτίσαμε εθνική αντίσταση» στο οποίο ισχυρίζεται λίγο πολύ ότι οι αντιστασιακοί ήταν… «οι ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων των Ναζί».

Ο χυδαία αντικομμουνιστής αρθρογράφος αναφέρεται στην Σφαγή του Χορτιάτη από τους Ναζί, όπου θανατώθηκαν 147 κάτοικοι από τα Τάγματα Ασφαλείας. Με έναν ανεπανάληπτο τρόπο, αθωώνει τα ναζιστικά στρατεύματα και αποδίδει την… «ηθική αυτουργία» των σφαγών όπως στον Χορτιάτη, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στους… αντιστασιακούς!

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα: «… οι ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων των Ναζί ήταν οι αυταποκαλούμενοι “αντάρτες”. Οι Ναζί κροτάλιζαν το πολυβόλο. Στον τόπο όμως της σφαγής, τους νεκρούς και του Χορτιάτη και της Δράκειας και του Δίστομου και των Καλαβρύτων και των περισσότερων μαρτυρικών τόπων της Κατοχής τους οδήγησε η δράση των κοινών εγκληματιών που συνηθίσαμε να αποκαλούμε αντιστασιακούς».

Στη συνέχεια του άρθρου του αναφέρει ότι «Ναζί και Κομμουνιστές ήταν συνεταιράκια στην πρώτη περίοδο της Κατοχής. Η γερμανοσοβιετική συνθήκη Ρίμπεντροπ – Μολότωφ με την οποία οι δύο “εταίροι” συμφωνούσαν να μην επιτεθούν ο ένας στον άλλον και επιπλέον διαμέλιζαν, εντελώς δημοκρατικά, τις μεταξύ τους χώρες, έκανε τους ντόπιους κομμουνιστές να βλέπουν περίπου με συμπάθεια τους “φίλους του Πατερούλη”. Έπρεπε να γίνει η αιφνιδιαστική επίθεση του Χίτλερ στην ΕΣΣΔ, στις 22 Ιουνίου του 1941 για να συνεδριάσει, 10 μέρες μετά, στις 1-3 Ιουλίου, η 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ αποφασίζοντας «να οργανώσει τις δυνάμεις της λαϊκής εξέγερσης για την εθνική και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ απελευθέρωση της Ελλάδας».

Και, απέναντι σε όσους διαπιστώσουν το προφανές, ότι εξισώνει Ναζί και Κομμουνιστές, σπεύδει να πει : «…δεν τους εξισώνω. Θεωρώ τις πράξεις των “αντιστασιακών” χειρότερες. Για τους Ναζί οι Έλληνες ήταν ένα τίποτα. Υπόδουλοι, με αξία ζωής μηδέν, αναλώσιμο υλικό στις επιδιώξεις του Γ’ Ράιχ. Για τον Έλληνα όμως «αντιστασιακό», οι υπό εκτέλεση ήταν οι ομοεθνείς του. Οι γείτονες, οι φίλοι του, οι συγγενείς του, τα αδέλφια του».

Τι να πει κανείς ;

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΚΚΕ, ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΦΑΓΗ ΧΟΡΤΙΑΤΗ, ΧΥΔΑΙΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!