τραγωδία-πελώνη-επικράτησε-η-ακρο-883503
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 09.03.2021 | 13:00

«Τραγωδία Πελώνη»: Επικράτησε η «ακροδεξιά αντίληψη» στο μέτωπο «Νόμος και Τάξη»;

«Τραγωδία Πελώνη»: Επικράτησε η «ακροδεξιά αντίληψη» στο μέτωπο «Νόμος και Τάξη»;

Μύλος έχουν γίνει στην κυβέρνηση και στη  ΝΔ μετά το χθεσινό ναυάγιο της Αριστοτελίας Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν την δημοσιοποίηση του ονόματος του διαδηλωτή, που ξυλοκοπήθηκε στη Ν. Σμύρνη, από τον κ Κ. Κυρανάκη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος βγήκε από την χθεσινή διαδικασία ενημέρωσης πολλαπλώς εκτεθειμένη. Στο πρόσωπο της, αποτυπώθηκε η σύγχυση αλλά και η πάλη των απόψεων και των προσώπων που τις εκφράζουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος.

Η κυβέρνηση δεν δρα ως κουκουλοφόρος, είπε με κατηγορηματικό τρόπο η κ. Πελώνη. Και τέλος πάντων δεν έδωσε η κυβέρνηση το βίντεο στη δημοσιότητα.

Αχ, αυτή η δημοσιότητα!

Πράγματι, δεν έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα το βίντεο του ξυλοδαρμού του πολίτη στο οποίο φαίνεται το πρόσωπο του.

Ήταν όμως το κόμμα της ΝΔ που γνωστοποίησε το όνομα του διαδηλωτή στους βουλευτές της ΝΔ μέσω του καθημερινού ενημερωτικού σημειώματος που τους αποστέλλει.

Δεν ήταν μόνο ο κ. Κυρανάκης.

Και άλλα στελέχη του κόμματος λαμβάνοντας την κεντρική γραμμή του κόμματος διάβασαν το όνομα του νεαρού. Το ανέφεραν στις αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα. Η «Εφ. Συν» καταγράφει για παράδειγμα ότι ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παπάς, ανάρτησε  αυτολεξεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το επίμαχο non paper.

Αυτή η «σκληρή γραμμή» που εκφράζεται και με το non paper προς τους βουλευτές της ΝΔ. η οποία χαρακτηρίζεται και «ακροδεξιά» θεωρείται εμπνεύσεως του κ. Μάκη Βορίδη. Ο υπουργός Εσωτερικών είναι πολύ έμπειρος πολιτικός και διαθέτει άρτια νομική κατάρτιση για να περιπέσει σε ένα λάθος ανάλογο με αυτό που έκανε ο κ. Κυρανάκης και τα άλλα, άπειρα στελέχη της ΝΔ.

Δεν ήταν λίγοι όσοι παρατήρησαν ότι ο υπουργός Εσωτερικών προσέφερε κάλυψη στον κ. Κυρανάκη. Γιατί όπως λένε ήταν της άποψης ότι «δεν μπορεί να αδειάζουμε όσους αύριο θα χρειαστούμε για τη μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και της ΝΔ υπάρχει η βεβαιότητα ότι στο μέτωπο του νόμου και της τάξης έχει, προς το παρόν επικρατήσει η «ακροδεξιά αντίληψη Βορίδη»

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να δέχεται το ρόλο του απολογούμενου ακόμα και όταν υπάρχει αστυνομική αυθαιρεσία. Λέμε ένα «θα καταλογιστούν ευθύνες» και αμέσως περνάμε στο παρασύνθημα.

Ήταν «αναρχικός ο ξυλοφορτωμένος (εντάξει λοιπόν αν άρπαξε και καμία παραπάνω), ο Τσίπρας θέλει πλατείες νεοαγαντισμένων (άρα μπορεί και να βρίσκεται πίσω από τα επεισόδια).

Ο υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει σκληρό πρόσωπο στα ζητήματα νόμου και τάξης και να δείξει τον  ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές.

Τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας εκτιμάται ότι είναι προνομιακά για την «δεξιά ένεση» που, όπως εκτιμάται, έχει ανάγκη ο Πρωθυπουργός