το-παρασκήνιο-πίσω-από-την-απουσία-πάτ-1128665
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 27.01.2023 | 15:38

Το παρασκήνιο πίσω από την απουσία Πάτση στη Βουλή

Απορρίφθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης με 156 ψήφους κατά και 143 υπέρ. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, ενώ απών ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια αφορά στην απουσία του Πάτση. Ο βουλευτής, ο οποίος διεγράφη από τη ΝΔ εξαιτίας των ασυμβίβαστων και παράνομων δραστηριοτήτων του, απείχε από τη σημαντική διαδικασία και φυσικά την ψηφοφορία.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν η απουσία Πάτση έγινε κατόπιν προσωπικής του επιθυμίας ή σε απόλυτη -αλλά μυστική- συνεννόηση με την κυβέρνηση;

Και τούτο, διότι, εάν ο κ. Πάτσης παρίστατο στην Βουλή, θα έπρεπε να τοποθετηθεί από βήματος της  και κυρίως να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει την πρόταση μομφής.

Εάν την υπερψήφιζε, θα έκλεινε οριστικά κάθε πόρτα με την κυβερνώσα παράταξη και θα έθετε οριστικά εαυτόν εκτός ΝΔ.

Εάν, αντιθέτως, καταψήφιζε την πρόταση μομφής, θα έδειχνε ότι στηρίζει την (πρώην) παράταξή του και πως ρίχνει γέφυρες επανασύνδεσης με αυτή.

Ωστόσο, αυτό, στην προκειμένη δύσκολη συγκυρία, ίσως να μην ήταν επιθυμητό από τη ΝΔ. Δηλαδή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήθελε να εκπέμψει το μήνυμα «όλα καλά με τον Πάτση» την ώρα που κατηγορείται για τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών. Άλλωστε,  και παρά τα σκάνδαλα και την αλαζονεία του Πάτση,  δεν έχουν αποφασίσει ακόμα (!) εάν θα τον συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια των προσεχών εκλογών.

Έτσι, φέρεται ότι μετά από συνεννόηση μεταξύ κ. Πάτση και Μαξίμου, συμφωνήθηκε η λύση της αποχής του πρώτου. Με αυτό τον τρόπο δεν εκτέθηκε κανένα από τα δύο μέρη και μέχρι τις εκλογές κάπως θα τα έχουν βρει.

Νεοδημοκρατικά πράγματα.