το-luben-απονέμει-πούλιτζερ-για-τα-τέμπη-1145471
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 03.03.2023 | 11:57

Το Luben απονέμει “Πούλιτζερ” για τα Τέμπη σε εννέα Έλληνες δημοσιογράφους

“Πούλιτζερ” σε εννέα δημοσιογράφους της ελληνικής τηλεόρασης για τον τρόπο που χειρίζονται τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, απένειμε το Luben.

Τα όσα έχουν ακουστεί από Έλληνες δημοσιογράφους τις δύο τελευταίες μέρες, δεν έχουν προηγούμενο.

Μεταξύ αυτών και ο Παύλος Τσίμας που προκάλεσε σάλο στο twitter με τις δηλώσεις του:  “…Αλλά, ο θάνατός τους, εμείς μπορούμε να λέμε, ότι δεν πήγε εντελώς χαμένος, διότι, ακριβώς με αυτά τα δύο συγκλονιστικά γεγονότα, έγινε μια τεράστια εθνική κινητοποίηση, φτιάχτηκε ένας δρόμος, ο οποίος είναι σύγχρονος…”, είπε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Έχω την αίσθηση πως όταν έγινε το ναυάγιο του Εξπρές Σαμινα και χάθηκαν άνθρωποι έξω από την Πάρο εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα. Μπήκαν καινούρια καράβια. Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων. Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα», δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Άρης Πορτοσάλτε.

Δείτε το βίντεο: