Τι θα κάνει η «κίνηση των 5 Δημάρχων» με την Κεντροαριστερά;

Οι ενδιαφερόμενοι για την ανασυγκρότηση του πολιτικού χώρου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν σημαντική τη συμμετοχή σε οποιοδήποτε συμμαχικό σχήμα δημιουργηθεί ή σε οποιονδήποτε νέο φορέα παρουσιαστεί για να εκφράσει την Κεντροαριστερά των Δημάρχων Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου και Ιωαννίνων. Η κίνηση των 5 Δημάρχων, που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι εκφραστές του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού χώρου, είναι εξαιρετικά ελκυστική για όσους δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση αναζωογόνησης της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας.
Το βλέμμα του στους «5» έχει στραμμένο ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος φιλοδοξεί με την εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη να δημιουργήσει εντυπώσεις πανστρατιάς και συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς γύρω από το ΠΑΣΟΚ. Τους «5» καλοβλέπει επίσης η Αννα Διαμαντοπούλου που δεν θα πάει σ αυτή την εκδήλωση και αναζητά το δικό της δρόμο. Τους «5» θα ήθελε κοντά του και ο Ανδρέας Λοβέρδος με τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».
Σύντομα, πάντως, θα βρεθούν προ διλημμάτων, αφού μπορεί να τους προταθεί να υπογράψουν κάποιο κείμενο με αρχές και θέσεις που θα εκφράζουν την πρόταση της όλης κεντροαριστεράς για την έξοδο από την κρίση.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση