Categories: Παρασκήνια

Τι κρύβει η επίθεση της Ιεραρχίας και υπουργών-αλλά …όχι της κυβέρνησης!-στον Μόσιαλο;

Τι κρύβει η επίθεση της Ιεραρχίας και υπουργών-αλλά …όχι της κυβέρνησης!-στον Μόσιαλο;
Αντί να ερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν ένα σκίτσο προσβάλει το θρησκευτικό συναίσθημα, θα ήταν πιο εύστοχο να απαντήσει μια και μόνο ερώτηση: Πότε μίλησε για τελευταία φορά ο Πρωθυπουργός με τον καθηγητή Μόσιαλο; Θέμα και ημερομηνία.

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος-διακεκριμένος επιστήμονας της διασποράς, με τιτάνιο έργο ενημέρωσης για τον κορονοϊό- έκανε μια χιουμοριστική ανάρτηση, σχετική με την Παναγία και την κυοφορία της. Τίποτε ιδιαίτερο.

Κανείς δεν θα έδινε σημασία- όπως δεν έδωσε άλλωστε και κάτι αντίστοιχο του Πετρουλάκη στην «Καθημερινή»- αν δεν έμπαινε στη μέση η Ιερά Σύνοδος. Μετά από «συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας»-αγνώστου αριθμού και τρόπου εκδήλωσης.

Οι εκτελεστικοί Μητροπολίτες, σαν να έψαχναν ευκαιρία να αποενοχοποιήσουν το τμήμα της Εκκλησίας που δρα ως τροχοπέδη στην αντιμετώπιση της πανδημίας τη συζήτηση στο δικό τους πεδίο.

«Ο αντιπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ.Ηλίας Μόσιαλος, παραμονή των Χριστουγέννων, χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας».

Από μια άποψη τη δουλειά της κάνει η Ιεραρχία. Ούτε καν ο Μοσιαλος δεν έδειξε να ενοχλείται από ένα κείμενο που σχεδόν τον αφόριζε, ως «βέβηλο».

Αλλά όταν ανεβαίνουν στη σκηνή απρόσκλητοι οι κυβερνητικοί το πράγμα αλλάζει.

Η υπουργός της δήθεν Παιδείας και του ενός Θρησκεύματος, μίλησε για «λυπηρό περιστατικό» και ως καλλιεργημένος άνθρωπος με σύγχρονο πνεύμα, ανακάλυψε ότι «είναι μία εικόνα που προσβάλλει τους Χριστιανούς τις άγιες τούτες ημέρες».

Ο ξεχασμένος Κυρανάκης διεκδίκησε λίγη δημοσιότητα με την καταγγελία της ανάρτησης: «Προσβάλει την πίστη μας στη γέννηση του Χριστού, παραμονή του εορτασμού της». Και σε ότι αφορά τον Μόσιαλο: «Αυτό δείχνει απλά τον χαρακτήρα του».

Άρχων της ψηφοθηρίας ο Άδωνις Γεωργιάδης, είδε ότι ο Μόσιαλος-τον οποίο κατά τα λοιπά, θεωρεί «σοβαρό άνθρωπο, που έχει προσφέρει στην πανδημία»-«ήρθε σε σύγκρουση με όλους τους Χριστιανούς της Ελλάδας». «Αυτό από μόνο του τον καθιστά ακατάλληλο να πείσει τον οποιοδήποτε να εμβολιαστεί», σημείωσε στα ξεκούδουνα.

Αν όλα αυτά είναι στοιχεία φαιδρής καθημερινότητας πολιτευτών της Δεξιάς, αίφνης μπήκε στο κάδρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσφέρει την …κάλυψή του στον Μόσιαλο.

Σαν να έκαναν γκάφα οι υπουργοί και κάτι ήθελε να κρύψει- προτού πάρει ανάποδες ο καθηγητής με την κυβέρνηση.

Αν πάρουμε τοις μετρητοίς τον Οικονόμου «στην Ελλάδα η ελευθερία του λόγου είναι απολύτως κατοχυρωμένη ακόμη και αν ο λόγος αυτός είναι άκομψος ακόμη και προσβλητικός» και επειδή ο Μόσιαλος «εξέφρασε μια προσωπική άποψη στο πλαίσιο του ιδιωτικού του βίου», οπότε η κυβέρνηση «δεν σχολιάζει προσωπικές απόψεις πέραν του αυστηρού προσωπικού ορίου του λόγου του καθενός».

Μπέρδεμα. Αν η κυβέρνηση δεν σχολιάζει, τότε τι ακριβώς είναι ο Άδωνις και η Νίκη Κεραμέως που σχολίασαν το διάσημο πλέον σκίτσο του Μόσιαλου; Δεν είναι κυβέρνηση;

Αν πάρουν στα σοβαρά ότι τους αδειάζει, πρέπει να επανεξετάσουν αν έχουν θέση στην κυβέρνηση. Αν και δεν πρόκειται.

Ο εκπρόσωπος κοροϊδεύει τον κόσμο, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν σχολιάζει, αλλά τα μέλη της σχολιάζουν. Όπως και οι βουλευτές που τη στηρίζουν.

Πάλι θα υπήρχε περιθώριο να παρακάμψουμε την πολιτικο-εκκλησιαστική βαβούρα για το τίποτε, αν δεν είχε προηγηθεί για ….άσχετο θέμα, αυτοπροσώπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είπε στη Βουλή «Δεν συμφωνώ με τον κύριο Μόσιαλο».

Αν δεν συμφωνεί ο Πρωθυπουργός με τον άνθρωπο που ο ίδιος όρισε για να μεταφέρει στη χώρα και ειδικότερα στην κυβέρνησή του, τη διεθνή γνώση και εμπειρία, τότε με ποιον συμφωνεί; Με την λαίδη Γκάγκα– την υπουργό- που ενίοτε δεν συμφωνεί μαζί του;

Εδώ κάτι συμβαίνει. Κάτι δεν θέλει να πει η κυβέρνηση. Η τουλάχιστον δείχνει να μην θέλει να πάει η συζήτηση στον καθηγητή του LSE για κάποιο λόγο.

Σε συνθήκες κανονικής Δημοκρατίας, τις απαντήσεις που δεν δίνει η πολιτική, δίνει συνήθως η Δημοσιογραφία.

Αντί να ερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν ένα σκίτσο προσβάλει το θρησκευτικό συναίσθημα, θα ήταν πιο εύστοχο να απαντήσει μια και μόνο ερώτηση:

-Πότε μίλησε για τελευταία φορά ο Πρωθυπουργός με τον καθηγητή Μόσιαλο; Θέμα και ημερομηνία.

Όταν δοθεί απάντηση θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και θα μάθουμε προς τι η νευρικότητα που δημιουργήθηκε από την Ιεραρχία, αλλά για την κυβέρνηση ήταν μάλλον… ατύχημα.

Δεν θέλει να προκαλέσει τον Μόσιαλο…

Πηγή: ieidiseis.gr – του Γιώργου Λακόπουλου

Comments are closed.


Recent Posts

Δήμος Σαρωνικού: Αίτημα προς το ΕΚΑΒ για παροχή ασθενοφόρου

Ανταποκρινόμενος στο πάγιο αίτημα των δημοτών για διάθεση ασθενοφόρου στην περιοχή, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες που οι ανάγκες είναι…

12 λεπτά ago

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει τα αδιέξοδα των πολιτών πίσω από στημένα σκηνικά έντασης

«Το δίλημμα κ. Μητσοτάκη είναι αν ο κόσμος θα βγάζει ή όχι το μήνα, όχι τα στημένα σκηνικά έντασης εναντίον…

25 λεπτά ago

Στα 3.727 τα νέα κρούσματα- 14 νεκροί- 133 διασωληνωμένοι

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό, με βάση τα δεδομένα…

26 λεπτά ago

Εμφάνιση – έκπληξη του Κώστα Καραμανλή με ομιλία

Ο Κώστας Καραμανλής ετοιμάζει την επανεμφάνισή του και αναμένεται να σπάσει τη σιωπή του. Σε μερικές μέρες, θα μιλήσει σε…

33 λεπτά ago

Συνάντηση Δημάρχου Ωρωπού με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε…

35 λεπτά ago

Καταδίκη για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα για το «χρυσό ασφαλιστήριο»

Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, η…

42 λεπτά ago