Θεσσαλονικιός ο νέος εκπρόσωπος του ΔΝΤ

Ο Αμερικανός Γουές Μακ Γκρου, μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη, θα αντικαταστήσει τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα. Ο πατέρας του, ο δρ Γουίλιαμ Μακ Γκρου, διετέλεσε επί 25 χρόνια πρόεδρος του κολεγίου «Ανατόλια» στη Μακεδονία. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, μιλάει Ελληνικά και θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις Τρόικας-Κυβέρνησης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» το ΔΝΤ επέλεξε για την καυτή καρέκλα του μόνιμου εκπροσώπου του στην Ελλάδα, έναν φιλέλληνα καθώς στόχος αυτής της κίνησης είναι να ξεχαστούν οι πολύ αρνητικές εντυπώσεις που άφησε στην Αθήνα ο Ολλανδός Μπομπ Τράα.
Ωστόσο, όπως δηλώνει άτομο που γνωρίζει καλά τα τεκταινόμενα στα κεντρικά του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, τα φιλελληνικά αισθήματα και η γνώση της γλώσσας και της ιστορίας της Ελλάδας δεν πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα για τη στάση του ΔΝΤ, καθώς τόσο ο κ. Τόμσεν όσο και ο κ. Μακ Γκρου θα προχωρούν απλώς σε εισηγήσεις, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται σε υψηλότερο επίπεδο.
Συνομιλητές του νέου μόνιμου εκπροσώπου του ΔΝΤ τον περιγράφουν ως ευγενή και ήπιων τόνων. Στη διάρκεια της καριέρας του στο ΔΝΤ ο Γουες Μακ Γκρου έχει διατελέσει αρχηγός αποστολής του Ταμείου στα Σκόπια ενώ ανέλαβε τον ίδιο ρόλο και στην Κύπρο πριν μετακινηθεί ως στέλεχος της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΔΝΤ, ΠΩΛ ΤΟΜΣΕΝ, ΓΟΥΕΣ ΜΑΚ ΓΚΡΟΥ, ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΜΠΟΜΠ ΤΡΑΑ


Αφήστε μια απάντηση