ο-μπουτάρης-έχασε-το-κινητό-του-τηλέφω-191252
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 01.12.2014 | 19:32

Ο Μπουτάρης έχασε το κινητό του τηλέφωνο

Για την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του δήμου Θεσσαλονίκης στην Αυστραλία ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε ο ίδιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και τα άλλα μέλη της αποστολής, στη Μελβούρνη και το Σύδνεϋ, με εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, μεταξύ όλων των άλλων που ανέφερε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο Γιάννης Μπουτάρης, ανέφερε κι ότι είχε κι ένα ευτράπελο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Έχασε το κινητό του, όμως μετά από κινητοποίηση όσων βρίσκονταν μαζί του, τελικά το βρήκε. Το κινητό του δημάρχου εντόπισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει», Στάθης Παντελίδης και του το παρέδωσε.

“Στη Μελβούρνη είχαμε επαφές με το δραστήριο σωματείο “Ο Λευκός Πύργος”, είδαμε ομογενείς, ενώ ενημερωθήκαμε για το πως λειτουργούν οι δήμοι. Συναντηθήκαμε με το δήμαρχο της Μελβούρνης, ενώ στο Σίδνεϊ είχαμε επαφές με την αντιδήμαρχο που είναι και ελληνικής καταγωγής”, είπε ο κ.Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, επισκέφτηκε το Εβραϊκό Κέντρο Ολοκαυτώματος της Μελβούρνης, ενώ είχε συζήτηση με την 91χρονη Μαρία Κέρτις, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σώθηκε στο Ολοκαύτωμα χάρη σε έναν ορθόδοξο ιερέα.

Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Πέγκας, Ευστάθιος Παντελίδης και Μιχάλης Κωνσταντινίδης, ενώ το ταξίδι έγινε με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου των 30 χρόνων αδερφοποίησης της Θεσσαλονίκης με τη Μελβούρνη.

“Για το ταξίδι της Αυστραλίας θα περιμένω να έχουμε μια σοβαρή ενημέρωση. Επιφυλασσόμαστε και δεν κάνω κανένα σχόλιο”, είπε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.