τάκης-κλεφτάκος-οικειοποιήθηκε-πάλ-665463
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 04.12.2020 | 08:15

Τάκης… κλεφτάκος: Οικειοποιήθηκε πάλι έργο άλλων -Η απάντηση Ζαχαριάδη (εικόνες+έγγραφα)

Στην παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αναφέρθηκε χθες με ανάρτησή του στο facebook ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Και, ως συνήθως, και πάλι οικειοποιήθηκε έργα άλλων. «Η παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι ένα κάλεσμα στο σεβασμό, στην αξιοπρέπεια, στα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ένα κάλεσμα στην ισότητα, στην άσκηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενάντια στην περιθωριοποίηση, ένας αγώνας για περισσότερες ευκαιρίες. Μέσα στην κρίση της πανδημίας, η 3η Δεκεμβρίου γίνεται ημέρα ευθύνης για όλους μας, ώστε να ανταποκριθούμε με αλληλεγγύη και ενότητα. Συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια υλοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτεί δράσεις κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής, σε σχολικές μονάδες 183 Δήμων της χώρας», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ζαχαριάδης: Καλό θα ήταν ποιος το ξεκίνησε

Για να πάρει λίγο αργότερα την απάντηση από τον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη: «Θετικό που η ηγεσία του @ypesgr  @theodorikakosp συνεχίζει το πρόγραμμα για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης των παιδιών ΑμεΑ στους χώρους των σχολείων. Καλό θα ήταν να αναφέρει την κυβέρνηση που το ξεκίνησε και το χρηματοδότησε, καλό θα ήταν να το διευρύνει!», πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Το είχε ανακοινώσει ο Χαρίτσης

Να σημειωθεί ότι στις 23/4/2019 ο τότε υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης είχε ανακοινώσει 35 εκατ. ευρώ για «ράμπες και χώροι υγιεινής για ΑΜΕΑ στα σχολεία», στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος» που, επίσης, οικειοποιήθηκε ο Τ. Θεοδωρικάκος, μετονομάζοντάς το σε «Αντώνης Τρίτσης»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Γ) Τρίτη Πρόσκληση – ράμπες και χώροι υγιεινής για ΑΜΕΑ στα σχολεία 35 εκ ευρώ

– Η τρίτη πρόσκληση αφορά στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες που σύμφωνα με την καταγραφή του Υπουργείου Παιδείας, δεν διαθέτουν ράμπες και W.C. για ΑμεΑ.

– Βασικός στόχος μας είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης των παιδιών ΑμεΑ στους χώρους των σχολείων.

– Είναι ντροπή για μια ευρωπαϊκή χώρα το 2019 περισσότερα από 7.300 σχολεία της (7.361 για την ακρίβεια) να μη διαθέτουν ράμπα για να εισέλθει αναπηρικό αμαξίδιο και περισσότερα από 9.900 ( 9.917) να μην έχουν χώρους υγιεινής για ΑμεΑ.

– Έχουμε χρέος να εξασφαλίσουμε σε αυτά τα παιδιά τα στοιχειώδη – την απρόσκοπτη πρόσβαση στο σχολείο. Να πάψουν επιτέλους να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

– Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πρόσκλησης ανέρχεται σε 35 εκ. ευρώ.

– Και οι δύο προσκλήσεις υλοποιούνται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτημάτων είναι η 31η Οκτωβρίου 2019.