Τα βρήκαν Σαμαράς με Μαρινάκη

Τα βρήκαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη με την ψυχρή και κατά πολλούς εχθρική διάσταση πουείχε πάρει η σχέση τους τα προήγουμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία οι δύο άνδρες πλέον ουσιαστικά θα πορευτούν παρέα με τον πρώην πρωθυπουργό να αξιοποιείται από τον Μαρινάκη για να ελέγχει τη ΝΔ και τη κυβέρνηση και κυρίως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξάλλου και οι δύο έχουν ανοιχτές υποθέσεις που θέλουν να κλείσουν. Ο Σαμαράς με τη «Νοvartis» και ο Μαρινάκης με το «Noor».

Δείτε το ρεπορτάζ της Δημοκρατίας:

Τελικά η ζωή κάνει περίεργους κύκλους. Και ιδιαίτερα, όταν κοινά συμφέροντα σε υποχρεώνουν να συμμαχείς, ακόμη και με αυτούς που δεν ήθελες κάποτε να βλέπεις. Οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Μαρινάκης, ιδεολογικά τουλάχιστον στην αρχή της πορείας τους, δεν ταίριαζαν.

Ο πρώτος παιδί του Αβέρωφ, ο δεύτερος λόγω καταγωγής αλλά και της σχέσης του πατέρα του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, επέλεξε το στρατόπεδο του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, στον οποίο η οικογένειά του χρωστά πολλά.
Κάποια στιγμή εκεί γύρω στο 1990-1993 ο Αντώνης Σαμαράς, ανακάλυψε τις χαρές της κυρίας Μαρίκας, της Ντόρας και των λοιπών συγγενών, και μεταβλήθηκε σε αγαπημένο παιδί του πάλαι ποτέ…εχθρού.

Ήρθε όμως το Σκοπιανό, η αποπομπή του Σαμαρά, ως …αχάριστου στον άνθρωπο που τον έκανε Υπουργό και τον έβαλε στο σπίτι του.
Και ο μέχρι τότε εκλεκτός του Κώστα Μητσοτάκη έγινε ο μοιραίος άνθρωπος που τον έριξε επί της ουσίας από την εξουσία.

Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να συγχωρήσουν θεωρητικά τον Αντώνη.
Η αλήθεια είναι πως ούτε η μια πλευρά ούτε η άλλη συγχώρεσε με την καρδιά της τον άλλον.
Η κόντρα για την αρχηγία της ΝΔ, μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη, ξύπνησε τα κοιμισμένα μίση και πάθη.

Ο πρώτος πήρε ετεροχρονισμένα την εκδίκησή του και άρχισε να ονειρεύεται την εξουσία.
Άνθρωποι σαν τον Ευάγγελο Μαρινάκη, και τους ανθρώπους του θα του ήταν χρήσιμοι.
Οι κακιές γλώσσες λένε ότι ο Μαρινάκης είναι αυτός που έκανε πρώτος την κίνηση για να καθαρίσει το…δρόμο προς το Μητσοτακέικο του Αντώνη και να γίνει ο μεσολαβητής για να κλείσει αυτός ο εμφύλιος, μεταξύ κάποιων που αγαπήθηκαν (αλλά και μισήθηκαν) πολύ.

Ο Πρόεδρος Αντώνης δεν το ξέχασε ποτέ. Με το που ανέβηκε στην εξουσία, βρήκε πρόθυμο δεκανίκι από το μιντιακό σύστημα, που έστηνε αργά και σταθερά ο έτερος Πρόεδρος Βαγγέλης, μια και στο μεσοδιάστημα είχε αγοράσει για ευνόητους λόγους τον Ολυμπιακό.

Το δέσιμο ήταν τέτοιο, που το παιδί για όλες τις δουλειές του…Προέδρου, δε δίσταζε να επιτίθεται ακόμη και στους ευεργέτες του, για να μην στενοχωριέται ο Σαμαράς.
Αλλά όπως κάθε σχέση που βασίζεται σε αλλότριους από την πραγματική φιλία λόγους, αργά ή γρήγορα διαλύεται όταν υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων.Και πιο συγκεκριμένα όταν ο πολιτικός δεν εξυπηρετεί όλες τις επιθυμίες, όσο παράλογες και αν είναι.

Ο Σαμαράς ένιωσε προδομένος, όταν από τη μια στιγμή στην άλλη έγινε…τρελαντώνης, παρόλο που είχε βοηθήσει με χρήμα και γνωριμίες το …φίλο του Προέδρου, τον οποίο τον μετέτρεψε από έναν ρεπόρτερ της σειράς σε παράγοντα των media, με τον πακτωλό χρημάτων που του έδωσε μέσω δανείων από την “μεγάλη μας φίλη” αλλά και της διαφήμισης ακόμη και για site παρωδία..

Αντί για αυτό όμως είδε επιθέσεις σε σημείο που να απειλούν ακόμη και τη ζωή στενών του συνεργατών. Η μεγαλύτερη μαχαιριά ήταν όταν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο φίλος του κ. Μαρινάκη, Γιάννης Κουρτάκης τον κατηγόρησε για μια σειρά πραγμάτων, από τον Παναθηναικάκια, και το κατέβασμα μιας ανάρτησης μέχρι τις κατηγορίες για τη στήριξη site που το χαρακτήριζε διαδικτυακό βόθρο του Σαμαρά!

Το γυαλί είχε ραγίσει μεταξύ των δυο πλευρών. Ακόμα και τότε βέβαια, γνωστοί και οι δυο για το γεγονός οτι πάνω από όλα βάζουν τα συμφέροντά τους. Ο πρώην πλεον πρωθυπουργός, επισκεπτόταν συχνά πυκνά τον εφοπλιστή στην πολυτελή βίλα του στο Ψυχικό.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Εκεί που ο Πρόεδρος δεν ήθελε να ακούει για παραπολιτικά, ξάφνου έγιναν η φωνή του.
Όταν θέλει να κτυπήσει δίνει μια συνέντευξη και στέλνει μέσω του φίλου του Προέδρου τα μηνύματα του.
Όσο για τον έτερο Πρόεδρο; Τον χρησιμοποιεί και εκείνος, όταν νιώθει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σηκώνει κεφάλι…

Δεν είναι τυχαία η επανεμφάνισή του, στα Παραπολιτικά σε μια περίοδο που οι γνωρίζοντες λένε ότι μετά το φιάσκο με την υπόθεση των Βρυξελλών και του ρόλου του Επιτρόπου, ο Σαμαράς είναι έτοιμος να τα κάνει όλα γυαλιά καρφιά, εάν δεν του δώσουν την Προεδρία!
Μάλιστα ο κ. Σαμαράς έκανε το πρωτοφανές : να διαρρεύσει το διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό, πράγμα που επιβεβαιώνει τον πανικό τόσο του ίδιου, όσο και του…κολλητού του πλέον Μαρινάκη. Βέβαια , οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν επρόκειτο για τον πραγματικό διάλογο αλλά για μηνύματα που ήθελε να περάσει ο Μεσσήνιος.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ από τη μεριά του που δεν θέλει να τα..σπάσει σε αυτή τη φάση με τον Σαμαρά, επιχείρησε πολλές φορές να τον μαλακώσει τόσο τηλεφωνικά, όσο και στις συναντήσεις που είχε μαζί του, ενώ φαίνεται ότι ζήτησε και από τον Γιάννη Στουρνάρα να τον δει στο δώμα της ΤτΕ για να τον ηρεμήσει.

Φαίνεται όμως πως ο Σαμαράς, δεν ηρεμεί και είναι αποφασισμένος, να γίνει Σαμαράς του 1993, εάν δεν του περάσει το δικό του.Οι κινήσεις του είναι σε πλήρη εναρμόνιση με αυτές του Μαρινάκη, εν όψει των δικαστικών υποθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη,
Ο Σαμαράς, ενώ μπορούσε άνετα να τα πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξε για ευνόητους λόγους να διαρρεύσει το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον πρωθυπουργό στο φίλο του Μαρινάκη, για να του δείξει ότι είναι…πακέτο στο σχέδιο που στήνεται και περιλαμβάνει μονομερείς ενέργειες του πρώην πρωθυπουργού, που μόνο τέτοιες δεν είναι.

Στο Μαξίμου είναι πολύ προβληματισμένοι, γιατί θεωρούν τον Σαμαρά κινούμενη βόμβα που δεν θα διστάσει λόγω χαρακτήρα να τα τινάξει όλα στον αέρα. Θα τον ήθελαν μέχρι την Προεδρική εκλογή ήρεμο, αλλά ο χρόνος είναι πολύς μέχρι τότε. Γι αυτό έχει δοθεί εντολή σε..γεφυροποιούς να δουν τι θα τον ηρεμήσει ώστε να μπουν σε διαβούλευση μαζί του, πριν αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ. Μόνο που δεν πρέπει να ηρεμήσουν μόνο τον Αντώνη, αλλά και τον Βαγγέλη που έχει ρίξει και αυτός τις προειδοποιητικές του βολές…

Εν τέλει φαίνεται να επιβεβαιώνονται πλήρως όσοι είχαν προβλέψει ότι τα δυο πρώτα προβλήματα του νέου πρωθυπουργού θα ήταν ο Αντώνης και ο Βαγγέλης. Κανείς όμως , όσο και απαισιόδοξος να ήταν , δεν θα μπορούσε να προβλέψει το πόσο σύντομα θα γινόταν αυτό. Πριν καν κλείσει μήνας. Η συνέχεια θα είναι ενδιαφέρουσα. Ίδωμεν!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!