τα-μαζεύει-ο-βαρβιτσιώτης-για-τα-περ-885109
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 26.03.2022 | 11:57

Τα «μαζεύει» ο Βαρβιτσιώτης για τα περί «ανατροπής» Πούτιν

Αναδίπλωση Βαρβιτσιώτη: «Για το μέλλον της Ρωσίας θα αποφασίσει κυρίαρχα ο ρωσικός λαός» αναφέρει –πλέον-σε δήλωσή του.

Νωρίτερα, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ζητήσει απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών σε αμερικανικό μέσο, όπου υποστήριξε ότι οι κυρώσεις της Δύσης απέναντι στη Ρωσία στοχεύουν στην ανατροπή του Βλαντιμίρ Πούτιν εκ των έσω.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Κατρούγκαλου που κατηγόρησε την κυβέρνηση «για αλλοπρόσαλλες κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την Ελλάδα».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών άσκησε κριτική στις δηλώσεις του Μιλιτάδη Βαρβιτσιώτη υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται η μόνη δυτική κυβέρνηση που δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας έχουν στόχο την ανατροπή του Ρώσου Προέδρου».

«Ασφαλώς, οι κυρώσεις δεν έχουν στόχο καθεστωτική αλλαγή. Για το μέλλον της Ρωσίας θα αποφασίσει κυρίαρχα ο ρωσικός λαός που επίσης υποφέρει και πληρώνει κι αυτός βαριές συνέπειες λόγω της εισβολής στην Ουκρανία» σημειώνει –πλέον-ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και καταλήγει: «Μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει αντιληφθεί ότι ο πόλεμος αυτός αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Πούτιν κι ότι ο αυταρχισμός είναι ο αντίπαλος της ελευθερίας και της δημοκρατίας».