τα-είχε-πει-η-μαρίκα-μητσοτάκη-για-την823-1180686
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 18.05.2023 | 13:54

Τα είχε πει η Μαρίκα (Μητσοτάκη) για την… Μπακογιάννειο Πολιτεία (βίντεο)

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε πρόσφατα ότι κάτω από την Αθήνα υπάρχει θαμμένη η… Πολιτεία του Πλάτωνα! Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε σάλο. Ναι! Είπε ότι η πολιτεία (ή Περί δικαίου) που είναι ένα από τα γνωστότερα έργα του Πλάτωνα, το οποίο γράφτηκε περίπου το 380 π.Χ. κι έχει ασκήσει μεγάλη επιρροή τόσο στη φιλοσοφία, όσο και στην πολιτική θεωρία, είναι θαμμένη στην Αθήνα!

«Η πολιτεία» που περιγράφεται στον ομώνυμο πλατωνικό διάλογο, είναι ιδεατή όχι υπαρκτή… αλλά για τον κ. Μπακογιάννη ψιλά γράμματα.

Τώρα πώς γίνεται ένα απόφοιτος του Χάρβαρντ να «πέφτει» σε τέτοια λάθη, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά. Σημειώνουμε, ότι σύμφωνα με το βιογραφικό του,   ο Κώστας Μπακογιάννης, έχει σπουδάσει (BA) Ιστορία (!) και Διεθνείς Σχέσεις το 2000 στο Πανεπιστήμιο Μπράουν στο Ρόουντ Άιλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MPA) στη Δημόσια Διοίκηση και τις Πολιτικές Επιστήμες το 2004 στη σχολή Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντυ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Τώρα πώς ένας άνθρωπος με αυτές τις σπουδές δεν γνωρίζει ότι «η πολιτεία» του Πλάτωνα είναι φιλοσοφικό έργο και όχι πραγματική πολιτεία είναι άλλο ένα μεγάλο ερώτημα.

Ωστόσο πριν πολλά χρόνια η γιαγιά του, η Μαρίκα Μητσοτάκη, μας είχε ενημερώσει σχετικά με το βίο και την …πολιτεία του εγγονού της. Μιλώντας σε εκπομπή της Σεμίνας Διγενή, η Μαρίκα Μητσοτάκη είχε αποκαλύψει: «Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι αχαΐρευτος. Παίρνει στο συντακτικό μηδέν. Δεν ήξερε το “ο” το “ι”.. Βρίσκω την Ντόρα και της λέω, παιδί μου ο γιός σου είναι αχαΐρευτος ανεπρόκοπος και αν δεν κάνεις κάτι να τον μάθεις γράμματα θα το μετανιώσεις πάρα πολύ σκληρά…”. Μάλιστα τότε η ίδια είχε αναρωτηθεί πως έπαιρνε καλούς βαθμούς στο σχολείο, και το είχε αποδώσει ότι ήταν γόνος της οικογένειας.

Για όσους λοιπόν σήμερα «πέφτουν από τα σύννεφα», εμείς απλά σημειώνουμε ότι τα είχε πει λοιπόν όλα η Μαρίκα Μητσοτάκη για την …Μπακογιάννειο Πολιτεία.

Υ.Γ: Σύμφωνα με το λεξικό. Ο αχαΐρευτος είναι ο ανεπρόκοπος και προκύπτει από το στερητικό α και το χαΐρι, τουρκικό hayir, προκοπή.

Απολαύστε το βίντεο που ακολουθεί: