ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια για Αχτσιόγλου στο δήμο Αθηναίων, Χαρίτση στην Περιφέρεια Αττικής

Ανήκουν στη νεότερη γενιά του ΣΥΡΙΖΑ. Βρίσκονται σε κομβικές υπουργικές θέσεις. Χαίρουν τις εκτιμήσεις του πρωθυπουργού και θεωρούνται το μέλλον του κόμματος. Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, φαίνεται ότι από τους υπουργικού θώκους θα διεκδικήσουν αυτοδιοικητικά αξιώματα.

Το τελευταίο διάστημα «φουντώνουν» τα σενάρια που θέλουν τους δύο τους, να αποτελούν το ισχυρό «δίδυμο» του ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει το μεγαλύτερο δήμο και τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Η επιλογή τους δεν είναι τυχαία, αφού έχουν την στήριξη του κομματικού ακροατηρίου και ταυτόχρονα έχουν ερείσματα συνολικά στην κοινωνία.

Ο κ. Χαρίτσης έχοντας στα χέρια του τον έλεγχο του ΕΣΠΑ, έχει επαφές με τον αυτοδιοικητικό χώρο και με δεδομένο ότι δεν είναι βουλευτής, μπορεί να επιλέξει την υποψηφιότητα της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να μείνει «πρωταγωνιστής» στα πολιτικά παιχνίδια.

Για την Έφη Αχτσιόγλου, ο δήμος της Αθήνας, μπορεί να μετατραπεί στο κατάλληλο ενδιάμεσο «σκαλοπάτι» για να παραμείνει στην «πρώτη γραμμή» της πολιτικής ζωής.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2019, θα αποτελέσουν κεντρική πολιτική «μάχη» ειδικά αν έχει φύγει από το «τιμόνι» της εξουσίας. Σε αυτή τη «μάχη» ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να ρίξει τους «καλύτερους» ειδικά στην περίπτωση που δεν θα έχουν εξασφαλίσει βουλευτική έδρα.

 

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ