συριζα-γέφυρα-κατά-πολάκη-στην-κόντ-853995
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 24.01.2022 | 11:37

ΣΥΡΙΖΑ: «Γέφυρα» κατά Πολάκη στην κόντρα του με τον Φίλη

Η δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Φίλη προκάλεσε αρκετές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη να παίρνουν θέση.

Η αντιπαράθεση έγινε  με αφορμή την πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του κόμματος.

Ο Νίκος Φίλης είχε εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του στην πρόταση υποστρηρίζοντας3  ότι αυτό θα οδηγήσει σε αρχηγικό κόμμα και σε ένα «star system». του και ο Παύλος Πολάκης του απάντησε με ανάρτησή του facebook.

«Το πρόβλημά σου Νίκο Φίλη δεν είναι αν τα μέλη του κόμματος “ψηφίσουν αγνώστους” , αλλά ποιους από τους “γνωστούς του σταρ σύστεμ” ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ …… Γιατί θα μπουν ΟΛΟΙ στο πραγματικό τους μπόι ….».

Σχολιάζοντας την επίθεση του Παύλου Πολάκη στο Νίκο Φίλη, χωρίς να τον κατονομάζουν, οι Σπύρος Δανέλλης, Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης , Παναγιώτης Παναγιώτου, σημειώνουν σε κοινή δήλωσή τους πως τάσσονται υπέρ της πρότασης Τσίπρα, αλλά τονίζουν πως θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η αντίθετη άποψη και αποδοκιμάζουν «κάθε προσπάθεια δαιμονοποίησής της».

Ειδικότερα, τονίζουν: «Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία  στηρίξαμε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα  για εκλογή ηγεσίας ( Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής) από τη βάση του κόμματος. Το σκεπτικό μας είναι  ότι η πρόταση  ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για ένα δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα ενώ επιταχύνει  την διεύρυνση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.  Σεβόμαστε την αντίθετη άποψη, αποδοκιμάζουμε κάθε προσπάθεια δαιμονοποίησής   της και ζητάμε να πέσουν οι τόνοι . Στην πορεία προς το συνέδριο θα προτείνουμε πρόνοιες ώστε να αποφευχθούν παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος και να διασφαλιστεί η διαφάνεια και αντιπροσωπευτικότητα στην εκλογή του κεντρικού οργάνου του κόμματος».