συμφωνία-ελλάδας-ηπα-σήκωσε-μπαϊρά-1005564
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 12.05.2022 | 13:17

Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ: Σήκωσε «μπαϊράκι» ο Σκανδαλίδης τον …«προσγείωσε» η ηγεσία

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την απόφαση των ΗΠΑ να δώσουν F16 στην Τουρκία ζήτησε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, προειδοποιώντας ότι μπορεί να αλλάξει την ψήφο του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την επ’ αόριστον παραχώρηση των βάσεων.

«Οφείλετε να μας ενημερώσετε τώρα στη Βουλή για την αναβάθμιση των αεροσκαφών και αυτά που ζητάει από το Κογκρέσο γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί η ψήφος μας. Αν το αίτημα του Λευκού Οίκου στο Κογκρέσο αληθεύει. Γιατί εμείς πρέπει να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία;», είπε χαρακτηριστικά δυναμιτίζοντας το κλίμα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος αν και χαρακτήρισε ετεροβαρή τη συμφωνία, είπε ότι το κόμμα του θα την υπερψηφίσει «γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλεια της στρατηγικής μας σχέσης με τις ΗΠΑ»…

Η γραμμή τελικά παρέμεινε υπέρ της συμφωνίας παρά το «μπαϊράκι» Σκανδαλίδη, αφού μια ώρα μετά τις αναφορές Σκανδαλίδη η …«αντίσταση» του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στα εθνικά θέματα «έσπασε» και  σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του αποφάσισε ότι θα δώσει θετική ψήφο στην ονομαστική ψηφοφορία η οποία θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα.