στο-μικροσκόπιο-δεύτερη-ύποπτη-ομ-1106336
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 10.01.2023 | 22:07

Στο μικροσκόπιο & δεύτερη «ύποπτη» ομιλία της Καϊλή στην Ευρωβουλή

Στο μικροσκόπιο μπαίνει τόσο από Ευρωπαίους αξιωματούχους όσο και από δημοσιογράφους η δραστηριότητα της Έυας Καϊλή και σε θέματα εκτός του Κατάρ, όπως στον τομέα της τεχνολογίας, ανασύροντας μάλιστα και συγκεκριμένα περιστατικά!

Πιο συγκεκριμένα, μια δεύτερη ομιλία της Εύας Καϊλή στην Ευρωβουλή, πλην εκείνης για την πρόοδο του Κατάρ σε θέματα εργασιακών δικαιωμάτων έχει κεντρίσει τις τελευταίες εβδομάδες το ενδιαφέρον Ευρωπαίων αξιωματούχων.

«Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον τρόπο που επιλέγουμε. Και η εταιρεία Thorn κάνει μια καταπληκτική δουλειά στη μάχη κατά της παιδικής πορνογραφίας», είχε αναφέρει η ίδια.

Στις 16 Νοεμβρίου, πριν ξεσπάσει το QatarGate η ευρωβουλευτής με την ιδιότητα της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου είχε διοργανώσει εκδήλωση, στην οποία εξήρε τη συμβολή της εταιρείας τεχνολογίας “Thorn¨” του ηθοποιού Άστον Κούτσερ στην αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας.

«Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτό βασιζόμαστε σε σένα , να σε έχουμε κοντά μας , καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι εύκολο αλλά βασιζόμαστε στην υποστήριξή σου».

Επιδίωξη της κ. Καϊλή όπως και του Κούτσερ ήταν η αλλαγή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και η υιοθέτηση μιας αμφιλεγόμενης τεχνολογίας, η οποία ελέγχει αδιακρίτως τις επικοινωνίες μέσω διαδικτύου σε αναζήτηση αρχείων παιδικής πορνογραφίας, με τόσο επίμονό τρόπο που προκάλεσε την αντίδρασης ευρωβουλευτών.

«Πέρασε τη διαχωριστική γραμμή και καταχράστηκε το αξίωμά της για να διαφημίσει προβληματικές τεχνολογίες για τις οποίες το ευρωκοινοβούλιο δεν έχει λάβει αποφάσεις», δηλώνει ο Γερμανός Ευρωβουλευτής, Πάτρικ Μπρέιερ.

«Εάν γνωρίζατε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να αφαιρέσουν αυτό το περιεχόμενο ή ακόμα και να αποτρέψουν την κακοποίηση να συμβεί αλλά ένας νόμος στεκόταν εμπόδιο από το να εξασφαλίσεις στο παιδί σου μια καλύτερη ζωή θα ήσασταν εντάξει μ’ αυτό;, είχε αναφέρει ο Άστον Κούτσερ.

«Σ’ αυτή την εκδήλωση η Καϊλή ήταν κάπως ντροπιαστικό πως συμπεριφερόταν ως μέλος του Ευρωκοινοβουλίου κοιτώντας τον Άστον Κούτσερ να τον ευχαριστεί ξανά και ξανά», υπογραμμίζει Γερμανός δημοσιογράφος.

«Από τη στιγμή που δεν τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά μέχρι τώρα πρέπει να το κάνουμε μέσω της νομοθεσίας , πρέπει να ενισχύσουμε το νόμο, αυτό είναι επιλογή και δεν μπορούμε να κάνουμε πολύ λίγα, πολύ αργά. Κάθε μέρα που περνάει παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης», είχε δηλώσει η κα Καιλή.

Στον απόηχο της σύλληψης Καϊλή για διαφθορά, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Πάτρικ Μπρέγιερ ζήτησε η έρευνα να επεκταθεί και στις δραστηριότητες της σε θέματα τεχνολογίας.

Ο Πάτρικ Μπρέιερ βάζει στο κάδρο της υπόθεσης και την αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, η οποία έχει συστήσει μη κερδοσκοπικες εταιρειες για θέματα τεχνολογίας.

Στην κριτική απαντά ο συνήγορος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, λέγοντας πως δεν υπήρχε καμιά συναλλαγή οικονομικού συμφέροντος.

Το νέο αίτημα αποφυλάκισης της Καϊλή θα συζητηθεί από το δικαστηικό συμβούλιο των Βρυξελλών στο διάστημα μεταξύ 19 και 21 Ιανουαρίου.

Πηγή: skai.gr