Στις κάλπες για να εκλέξουν μητροπολίτες οι ιεράρχες - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
29
Νοέμβριος
Back

Στις κάλπες για να εκλέξουν μητροπολίτες οι ιεράρχες

Τους τέσσερις νέους μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Δράμας και Ηλείας, πρόκειται να εκλέξουν σήμερα και αύριο οι ιεράρχες της Ιερά Συνόδου.

Οι δύο πρώτοι θα εκλεγούν σήμερα. Για τη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως όλα δείχνουν ότι θα εκλεγεί ο αρχιερατικός επίτροπος της μητρόπολης Χαλκίδος, αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου.

Για τη δε Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, για τη διχοτόμηση της οποίας έγινε μεγάλη προσπάθεια από τον δήμαρχο Αγρινίου και τον Αρχιεπίσκοπο, φαβορί θεωρείται ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Δημητριάδος, αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Το όνομα του επισκόπου Ωλένης, Αθανάσιου, ακούγεται για τη Μητρόπολη Ηλείας. Μάλιστα, ο κ. Αθανάσιος έχει προταθεί από τον μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανό, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι παραιτήθηκε πρόσφατα από τα ποιμαντικά του καθήκοντα λόγω προβλημάτων υγείας. Ο 90χρονος ιεράρχης είχε γνωστοποιήσει την απόφασή του να παραιτηθεί με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο, και στη συνέχεια έγινε αποδεκτή από την Ιερά Σύνοδο.

Για τη Μητρόπολη Δράμας θεωρείται βέβαιη η εκλογή του Α’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτη Δωρόθεου Πάπαρη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!