Στη δημοσιότητα το κείμενο της κίνησης για την Κεντροαριστερά – Ποιοι το υπογράφουν

Η στήλη σας είχε ενημερώσει για την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, την κίνηση της Κεντροαριστεράς που «ψήνεται». Στο πλαίσιο αυτό 16 περισσότερο ή λιγότερο γνωστά έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο-πρόσκληση, καλώντας «όσες και όσους θέλουν να συζητήσουν και να συνδιαμορφώσουν τις επόμενες πρωτοβουλίες» για «την ενότητα των προοδευτικών Ελλήνων, αλλά και μια νέα ενότητα που θα κοιτά στο μέλλον», να έρθουν την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 11.30, στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην οδό Πανεπιστημίου 44 και Χαρ.Τρικούπη.

Το πλήρες κείμενο είναι το εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η Ελλάδα σε κίνδυνο, η κοινωνία σε πανικό, η οικονομία κακοποιημένη και η πολιτική ζωή επικυριαρχούμενη από δημαγωγούς.
Η χώρα ενώ ήταν προγραμματισμένο να έχει κλείσει τον επώδυνο κύκλο των μνημονίων από το 2014, καλείται ξανά να καταβάλει ένα υπέρογκο εθνικό κόστος, οικονομικό και κοινωνικό. Βυθίζεται σε ένα νέο τριετές μνημόνιο, απολύτως αδικαιολόγητο, έχοντας φτάσει στο χείλος της καταστροφής.
Η εθνική, οικονομική και κοινωνική ζημιά που έγινε ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες είναι ανυπολόγιστη και μακάρι να αποδειχτεί διαχειρίσιμη.
Οι εξαιρετικές περιστάσεις, απαιτούν απ’ όλους μας ενεργοποίηση, αποφάσεις, δράσεις.
Πρέπει να χτίσουμε μια νέα πολιτική εμπιστοσύνη μέσα σε μία συγκροτημένη κοινωνία με αυτοπεποίθηση, με τη δική μας αυτόφωτη και τεκμηριωμένη στρατηγική ανάπτυξης, θεμελιωμένη στην αλήθεια, την κοινή λογική και τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.
Να σταθούμε στα πόδια μας, κινητοποιώντας και στηρίζοντας τις παραγωγικές και δημιουργικές μας δυνάμεις, όχι το παρασιτικό είδωλο αυτής της χώρας.
Να επανορθώσουμε τις αδικίες των Μνημονίων και να επουλώσουμε τα βαθιά τραύματα της δημαγωγίας των αντι-Μνημονίων και του λαϊκισμού της μεταπολίτευσης.
Να διαμορφώσουμε τους όρους της ισότιμης συνύπαρξής και σύμπραξής μας με τους άλλους λαούς για να εδραιώσουμε ένα ευρωπαικό οικοδόμημα
που θα βασίζεται στην πραγματική σύγκλιση, την ισόρροπη ανάπτυξη, την αλληλεγγύη, την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών και παραδόσεων της Ευρώπης.
Τελικά, να θεμελιώσουμε μια πραγματική κι όχι εικονική ελπίδα για τους νέους και τους ανέργους.
Υπάρχουν άραγε οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που θα επωμιστούν αυτόν τον ιστορικό ρόλο;
Απαντούμε, ναι υπάρχουν.
Τώρα, δεν απομένει σε κανέναν καμιά δικαιολογία για αποχή .
Τώρα, η πολιτική δράση είναι πατριωτικό καθήκον.
Πλέον και πάνω από όλα, είναι πρωταρχική, υπαρξιακή ανάγκη, ο ελληνικός λαός να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στα ασύστολα ψέματα, στις ιδεοληψίες και τη διγλωσσία, στην κολακεία της αδράνειας, στον φόβο της αλλαγής, στις δεξιές κι αριστερές πελατειακές πρακτικές.
Να αρνηθούμε την καλλιεργούμενη απαξίωση της πολιτικής συλλήβδην αλλά να συγκρουστούμε με τις «σκοτεινές πλευρές» της.
Για να υπηρετήσουμε παντού τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, το γενικό συμφέρον κι όχι μικρές ή μεγάλες ολιγαρχίες, παλιές και νέες συντεχνίες. Για να αποκατασταθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να αποκαταστήσουμε τη συντετριμμένη αξιοπρέπειά μας.
Όσες και όσοι υπογράφουμε την παρούσα πρόσκληση διανύσαμε διαφορετικές διαδρομές, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Όμως, έχουμε κοινή συνισταμένη την προσήλωση στα δημοκρατικά προτάγματα, τη διαρκή σύγκρουση με τη δημαγωγία, την ιδιοτέλεια, τον παλαιοκομματισμό και το ευκαιριακό πολιτικό θέαμα.
Κυρίως, πάντοτε ό,τι λέγαμε το εννοούσαμε και πρωτίστως το πράτταμε.
Πιστεύουμε στην ενότητα των προοδευτικών Ελλήνων,
αλλά σε μια νέα ενότητα που θα κοιτά στο μέλλον.
Όσες και όσοι λοιπόν θέλουν να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε τις επόμενες πρωτοβουλίες, είναι καλεσμένοι την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 11.30, στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην οδό Πανεπιστημίου 44 και Χαρ.Τρικούπη.
Όποια και όποιος θέλει να επικοινωνήσει μπορεί να στείλει μήνυμα στο
26iouliou2015@gmail.com.
Θέλουμε να στηριχτούμε μόνο στις δυνάμεις μας, ξεκινάμε καθαρά.
Μόνο μαζί πάμε μπροστά.
Γιώργος Αναγνώστου
Αλέξανδρος Θεοδωράκος
Ελίνα Κανελοπούλου-Στεφάνου
Ηλίας Καρανίκας
Θόδωρος Καρούνος
Αλέκος Καρποδίνης
Αχιλλέας Μανούρας
Λίλιαν Μήτρου
Χρήστος Μπούρας
Αριστείδης Μπουρδάρας
Γιώργος Ντόλιος
Μιχάλης Παπαδάκης
Γιάννης Ραγκούσης
Ντίνα Σπυροπούλου
Πέτρος Σφηκάκης
Φανή Τσικρικτσή

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΚΙΝΗΣΗ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!