σκοτώνονται-δήμαρχος-και-περιφερε-851840
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 02.04.2022 | 17:43

«Σκοτώνονται» δήμαρχος και περιφερειάρχης για το «Τρίτσης»

«Σκοτώνονται» δήμαρχος και περιφερειάρχης για το «Τρίτσης».

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει προκύψει ανάμεσα στον δήμαρχο Γρεβενών και πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δασταμάνη, και στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη σχετικά με το χρηματοδοτικό εργαλείο «Αντώνης Τρίτσης». Στη διάρκεια του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου, ο δήμαρχος κατηγόρησε τον περιφερειάρχη για «έλλειψη περιφερειακής συνείδησης» και τόνισε ότι από τα πέντε έργα που ανακοίνωσε ο κ. Κασαπίδης ότι εντάσσονται στο πρόγραμμα, κανένα δεν αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών. Μάλιστα, ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι αν «βρεθεί κάποια απόφαση» ο ίδιος θα παραιτηθεί και κάλεσε να κάνει το ίδιο και ο κ. Κασαπίδης σε περίπτωση που δεν έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια στο πρόγραμμα αυτό κάποιο έργο για τα Γρεβενά.

«Η επιλογή της Περιφερειακής Αρχής να μην περιλαμβάνει στο δικό της πρόγραμμα για το “Αντώνης Τρίτσης”, ούτε ένα έργο για τα Γρεβενά, αποδεικνύει -μετά λύπης μου- ότι η πολιτική που ακολουθείται από τον Περιφερειάρχη είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ο Περιφερειάρχης με αυτή του την απόφαση, η οποία γνωστοποιήθηκε με δελτίο τύπου, μας δείχνει, δυστυχώς, ότι στερείται πλήρως της κρίσιμης περιφερειακής συνείδησης που απαιτείται προκειμένου να πάει ο τόπος μας μπροστά», δήλωσε ο δήμαρχος Γρεβενών συμπληρώνοντας ότι «η κοινωνία των Γρεβενών και εγώ προσωπικά, δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτή την μεροληπτική τακτική από πλευράς της Περιφερειακής Αρχής που συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη Δυτική Μακεδονία με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αποκλείοντας την περιοχή μας από κρίσιμα έργα υποδομής και ανάπτυξης».

Τι απαντά ο Κασαπίδης

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι ο κ. Δασταμάνης, αντί να βγαίνει με ανακοινώσεις θα μπορούσε να ζητήσει από τον ίδιο εξηγήσεις, ενώ επισήμανε ότι όλες οι Περιφερειακές Ενότητες είναι στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με έργα και μελέτες ουσίας.

Σχετικά με την Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών τόνισε ότι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα: η μελέτη και κατασκευή του αρδευτικού δικτύου των Καρπερών και του Ταξιάρχη, υπηρεσίες τηλεϊατρικής, ενώ δρομολογήθηκαν ο δρόμος Γρεβενών -Σαμαρίνας και το Αστεροσκοπείο του Όρλιακα.

Μάλιστα ο κ. Κασαπίδης ανέφερε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά» που ο δήμαρχος Γρεβενών πέφτει σε αυτό το ατόπημα, και πρόσθεσε ότι ακόμη περιμένει να ανακαλέσει και για τις καταγγελίες για το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης στα Γρεβενά, γιατί όπως είπε έχουν συμπεριληφθεί όπως και η Καστοριά στα ειδικά κίνητρα που είναι ανώτερα από όλες τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, πλην της Κοζάνης και της Φλώρινας, που είναι ελάχιστα καλύτερες απ’ αυτές.