Συνεργάτης Δούρου: Ο ΧΥΤΑ Φυλής δεν κλείνει, επεκτείνεται!

Την πρόβλεψη  ότι ο ΧΥΤΑ όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά και θα επεκταθεί έως το 2019 κάνει λίγο πριν τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, προκειμένου να εγκρίνει το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), κάνει ο στενός συνεργάτης της Ρένας Δούρου και σύζυγος της αντιπροέδρου του ΕΣΔΝΑ, Θωμάς Μπιζάς (στη φωτο κατά τη διάρκεια παλαιότερης επίσκεψης τους στο ΣΜΑ Σχιστού). Όπως γράφει «την Τρίτη το μεσημέρι το περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής θα εγκρίνει -κατά πάσα πιθανότητα- το νέο ΠΕΣΔΑ . Παρά τις προσπάθειες μας στο τελικό κείμενο  που θα τεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο  δεν θα  υπάρχει  η δέσμευση για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής  με την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης», προσθέτει ο κ. Μπιζάς. Και καταλήγει: «Επειδή τα γραπτά μένουν , εγώ θα κάνω την πρόβλεψη πως ο ΧΥΤΑ Φυλής θα επεκταθεί μέσα στην τρέχουσα δημοτική περίοδο. Μακάρι να μην δικαιωθώ , αλλά  δυστυχώς θα δικαιωθώ.(Εκτός και το κίνημα ανατρέψει προβλέψεις  και  σχέδια).»

Nα σημειωθεί ότι σε προ ημερών συνέντευξή της η περιφερειάρχης Αττικής υποστήριζε ότι το νέο Περιφερειακό Σχέδιο δρομολογεί το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «με ευχολόγια και τσιτάτα δεν κλείνει η Φυλή, αλλά με σοβαρή παρέμβαση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, χωρίς πομπώδεις εξαγγελίες».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μπιζά:

Την Τρίτη το μεσημέρι το περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής θα εγκρίνει -κατά πάσα πιθανότητα- το νέο ΠΕΣΔΑ .

Παρά τις προσπάθειες μας στο τελικό κείμενο  που θα τεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο  δεν θα  υπάρχει  η δέσμευση για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής  με την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης .

Οι προσδοκίες που  δημιούργησε η απάντηση του ΕΔΣΝΑ στον δήμο  Ιλίου που μιλούσε για την Β΄ Φάση ήταν τελικά μάταιες. Από ότι φάνηκε τελικά,  αυτή η απάντηση ήταν ένα επικοινωνιακό τρυκ που σκοπό είχε να καθησυχάσει ορισμένους ανησυχούντες  δείχνοντας πως  ανεξάρτητα από το τι λέει το ΠΕΣΔΑ,  υπάρχει  πρόθεση  να κλείσει η Φυλή.

Όμως αυτά πλέον ανήκουν στην ιστορία. Σημασία έχει ότι αυτοί που δεν ήθελαν να υπάρξει δέσμευση για το κλείσιμο της Φυλής τελικά τα κατάφεραν.

Είναι βέβαιο πως από την επόμενη μέρα της ψήφισης του ΠΕΣΔΑ αυτοί οι ίδιοι θα κάνουν τα αδύνατα – δυνατά να αποφασιστεί η επέκταση της Φυλής για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ασφάλειας.

Τώρα θα αρχίσουν να λένε πως πρέπει να επεκταθεί άμεσα ο ΧΥΤΑ για να μην μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους μέχρι να χωροθετηθούν , να δημοπρατηθούν και να κατασκευαστούν οι  νέοι ΧΥΤΑ.

Τώρα θα τους πιάσει ο ξαφνικός πόνος για την κρίση των σκουπιδιών που φωνάζουμε εμείς τόσα χρόνια και θα ζητούν άμεση λύση με την επέκταση του ΧΥΤΑ. Το λόμπυ την ξέρει καλά  αυτή την δουλειά.

Επειδή τα γραπτά μένουν , εγώ θα κάνω την πρόβλεψη πως ο ΧΥΤΑ Φυλής θα επεκταθεί μέσα στην τρέχουσα δημοτική περίοδο.

Μακάρι να μην δικαιωθώ , αλλά  δυστυχώς θα δικαιωθώ.(Εκτός και το κίνημα ανατρέψει προβλέψεις  και  σχέδια).

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, ΠΕΣΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ, ΜΠΙΖΑΣ, ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!