Σαν ΚΝίτης σε ΕΠΕΝίτη: Οι αιχμές Θεοδωρικάκου σε Βορίδη

«Καθημερινή»: Ο Βορίδης ετοιμάζεται να αποδομήσει τον Θεοδωρικάκο

Μετά το Μαξίμου και τον Κ. Μητσοτάκη,  που, στη συνέχεια, τα μάζεψε φοβούμενος τυχόν «μπλόκο» στην υποψηφιότητά του στο νότιο τομέα, ο (πρώην ΚΝίτης,  και πρώην υΠΕΣ), Τ. Θεοδωρικάκος, δεν παρέλειψε να αφήσει τις αιχμές του και στον (πρώην ΕΠΕΝίτη και νυν υπουργό Εσωτερικών) Μ. Βορίδη.

Έτσι, κατά την τελετή παραλαβής- παράδοσης στο ΥΠΕΣ ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε χαρακτηριστικά:

  • «Οικοδομήθηκε (σ.σ. η σχέση του με τον κ. Μητσοτάκη) σε πολύ δύσκολες εποχές. Από την περίοδο που διετέλεσα σύμβουλος στρατηγικής του σημερινού Πρωθυπουργού, προτού εκλεγεί καν Πρόεδρος της ΝΔ. Από την εποχή, πριν από τέσσερα χρόνια που με αξιοποίησε ως σύμβουλο στρατηγικής στη δική του καμπάνια και στη συνέχεια ως επικεφαλής Στρατηγικής της παράταξής μας, τη στρατηγική της ενότητας και διεύρυνσης της ΝΔ και της Συμφωνίας Αλήθειας με την κοινωνία και τους πολίτες». Μια διεύρυνση που, προφανώς, δεν συμβολίζει ο διάδοχός του στο υπουργείο Εσωτερικών. Εκτός κι αν μετά την δεξιά, ο Τ. Θεοδωρκάκος προσχωρήσει και στην ακροδεξιά…
  • «Με συνέδεσε με τον πρόεδρο το μεταρρυθμιστικό του πρόταγμα και μια διαχρονική αξία που τονίζει και επαγγέλλεται ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, ότι «η ΝΔ υπόσχεται ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του κέντρου και της Αριστεράς». Σαφής αναφορά στις αξίες της «καραμανλικής» ΝΔ, με τις οποίες, ο (τότε ΕΠΕΝιτης) Μ. Βορίδης, βγάζει σπυράκια…

Το όπλο παρά πόδα

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης – παραλαβής στο ΥΠΕΣ:

Παρά πόδα επιχείρησε να βάλει το όπλο, μετά την εν θερμώ, κήρυξη «πολέμου» στο Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη σημερινή παράδοση  -παραλαβή στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, όπως λένε οι επαΐοντες περί τα νεοδημοκρατικά, μπροστά στον κίνδυνο ακόμη και να «μπλοκαριστεί» η υποψηφιότητά του στο νότιο τομέα, όπου επιθυμεί διακαώς να εκτεθεί (σ.σ. με λίγες πάντως πιθανότητες μετά την καρατόμησή του αλλά ακόμη δεν θέλει να το παραδεχθεί στον εαυτό του, όπως λένε οι ίδιοι,) στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Θεοδωρικάκος, έκανε σήμερα την ανάγκη φιλοτιμία και, διαψεύδοντας, στην ουσία, τα όσα έγραφε χθες στο facebook (σ.σ. αχ, αυτά τα social, πόσους έχουν κάψει!), υποστήριξε:

-«Δεν θα τηρήσει την παράδοση σε ανασχηματισμούς όπου υπουργοί που αποχωρούν εκφράζουν πικρίες και διατυπώνουν κριτικές (σ.σ. όπως έκανε χθες) , γιατί αυτά θεωρώ ότι δεν εκφράζουν κανέναν, δεν αρμόζουν στην αξιοπιστία της πολιτικής και μειώνουν την αξία εκείνων που τα λένε!!!»

-«Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον συνδέει μια πανίσχυρη σχέση. Ανθρώπινη, διανοητική και πολιτική. Δεν σχετίζεται με τη συχνότητα αλλά με την ποιότητα της μεταξύ τους συνεργασίας και της επικοινωνίας τους». Μάλιστα, κάλεσε όσους μιλούν για  «δήθεν προβλήματα στη σχέση του με τον Πρωθυπουργό (σ.σ.. δηλαδή, το σύνολο των ΜΜΕ της χώρας) «να σοβαρευτούν»!

-Το έργο το οποίο επιτεύχθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, επιτεύχθηκε σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό:

 «Ως υπουργός Εσωτερικών ακολούθησα πάντα και εφήρμοσα την πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά.
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΑΙΧΜΕΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΚΝΙΤΗΣ, ΕΠΕΝΙΤΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!