ρεύμα-δεν-αποκλείει-διακοπές-ρεύματο-994595
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 20.09.2022 | 09:57

Ρεύμα: Δεν αποκλείει διακοπές ρεύματος ή «δελτίο» ο Σκρέκας

Οι πιθανότητες για διακοπές ρεύματος ή ρεύμα με το «δελτίο» κατά τη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα που έρχεται να είναι «πολύ μικρές έως μηδαμινές», όπως είπε ο Κώστας Σκρέκας αλλά… υπάρχουν.

«Στη ζωή και όταν μαίνεται ένας πόλεμος συμβατικός και ενεργειακός, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ μικρές αυτές οι πιθανότητες, σχεδόν μηδενικές», τόνισε ο υπουργός.

«Και στις αιχμές θα έχουμε ρεύμα και φυσικό αέριο και έχουμε κάνει ό,τι πρέπει ώστε η Ελλάδα να μην έχει μεγάλο κίνδυνο να έχουμε ‘’δελτίο’’ όπως το λέτε εσείς», είπε ο κ. Σκρέκας τονίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο σε σχέση με την επάρκεια ενέργειας.

Προανήγγειλε πρόγραμμα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες. Δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα για την τοποθέτηση 250.000 φωτοβολταϊκών έως το τέλος του χρόνου το οποίο απευθύνεται σε νοικοκυριά, αγρότες και επαγγελματίες. Από τα 250.000 πάνελ, τα 150.000 θα τοποθετηθούν στις στέγες νοικοκυριών, τα 75.000 θα αφορούν αγρότες και τα 75.000 επαγγελματίες.