γαλάζιος-δήμαρχος-κατά-μητσοτάκη-γ-1157323
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 28.03.2023 | 22:29

“Γαλάζιος” δήμαρχος κατά Μητσοτάκη για την Σιδηροδρομική Εγνατία – Επίθεση & σε Πέτσα

Λάβρος εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αναπληρωτή ΥΠΕΣ Στέλιου Πέτσα ήταν ο Χρήστος Ντακαλέτσης κατά την τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι ο δήμαρχος Δωδώνης προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ και είναι γνωστές οι κεντροδεξιές πεποιθήσεις του!

Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την αποστροφή Μητσοτάκη ότι «η Σιδηροδρομική Εγνατία είναι ένα έργο που μπορεί να ενταχθεί μόνο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας» ο κ. Ντακαλέτσης χαρακτήρισε «απρόκλητη» τη συγκεκριμένη δήλωση σε σχέση με το τρένο και ακολούθως, μίλησε για τα μεγάλα οδικά έργα της Ηπείρου που έχουν «βαλτώσει» και που

δεν παρουσιάζουν κάποιο σημαντικό βαθμό εξέλιξης, ως προς την υλοποίησή τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Ντακαλέτσης τα έσουσε και στον Στέλιο Πέτσα αναφορικά με την χρηματοδότηση των Δήμων.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Δωδώνης, τόνισε συγκεκριμένα πως οι 13 από τους 18 Δήμους της Ηπείρου δεν εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας. Έκανε λόγο για «κατάφωρη αδικία» σε βάρος των 13 Δήμων της Ηπείρου, με ευθύνη του Πέτσα, ο οποίος όρισε περιορισμό για

την ένταξη στο πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας τον πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων, συμπεριλαμβάνοντας και τους τουριστικούς Δήμους.

«Παρακολουθούμε την υλοποίηση των έργων των άλλων Δήμων, σα να μην έχουμε προβλήματα εμείς οι μικρότεροι, είναι μια αυθαίρετη απόφαση του αρμόδιου Υπουργού» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ανάλογη κατηγοριοποίηση και αδικία σε βάρος των μικρότερων Δήμων, υπήρξε ως γνωστόν και στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η «ψαλίδα»

μεταξύ μεγάλων και μικρότερων Δήμων της χώρας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.